Laura krijgt een geheimzinnig doosje… met een trouwring?

Eventjes, heel eventjes, dacht student-columnist Laura Mijnders dat ze een huwelijksaanzoek kreeg. Het was iets totaal anders.

Het is er langzaam ingeslopen. Ineens ondernemen we in het weekend activiteiten zoals inkopen doen bij de Ikea op een zaterdagmiddag, het behangen van de woonkamer en vandaag: het opruimen van de chaos die de afgelopen weken is ontstaan.

We wonen nu al een aantal weken samen en het is ongelooflijk hoeveel spullen twee mensen met veel verschillende hobby’s kunnen hebben. ‘Is it okay if I do some research about what we could do to save on our energy consumption?’ vraagt mijn vriend. ‘Sure’, zeg ik.

Ik sta net in de keuken in een doos met random spullen van hem te rommelen wanneer er een doosje uitvalt. Het witte velours doosje heeft een soort gouden vogel op het deksel. De precieze grootte van een doosje voor een ring. Een ring? Misschien de ring van zijn ex-vrouw?

Nee, die bewaart hij ergens anders, dat weet ik. O mijn god, het zal toch niet?

Ik besluit eerst de doos met de spullen in de kast onder de trap te zetten. Enigszins gespannen loop ik de woonkamer in. ‘Ehm, can I ask what this is? It fell out of the box with random stuff.’

Het zweet breekt me uit. Dit is niet wat ik wilde, ik wilde iets romantisch, niet zo en niet nu

‘What do you think it is?’ Hij kijkt me aan zonder zijn blik af te wenden. Het zweet breekt me uit. Dit is niet wat ik wilde, ik wilde iets romantisch, niet zo en niet nu. Oké, blijven ademen Lau. Het duurt even voor ik een onzinnig antwoord kan bedenken. ‘Eh, a necklace?’, zeg ik. ‘Open it’, zegt hij.

Ik houd mijn adem in terwijl ik het doosje langzaam openklap, bang om het gevreesde object aan te treffen. Maar wat ik aantref is alles behalve een ring…..

‘What? Dice?’ Ik sta een paar seconden flabbergasted met het doosje in mijn handen. Met een soepel gebaar pakt hij het van me over, niet doorhebbend hoeveel paniek er een paar minuten lang in mij rond raasde.

‘Look, these are special dice from Van der Valk, I got them in a Christmas package when I was still working in the restaurant.’

Ineens barst ik in lachen uit. ‘What did you think it was?’ vraagt hij.

‘Meh, something important’, zeg ik terwijl ik opgetogen richting de keuken loop.

Op een dag vraag ik hem.

LAURA MIJNDERS

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties