Komende zomer 400 kamers (met maximaal 800 bedden) op Zernike

De gemeente Groningen wil in augustus volgend jaar vierhonderd studentenkamers op Zernike Campus opleveren. Tijdens de piekopvang worden dit ‘dubbele kamers’, waardoor nog eens vierhonderd extra plekken beschikbaar zijn.

De vierhonderd kamers zijn tijdelijk en kunnen tien jaar mee. De gemeente verwacht met de bouw twee vliegen in een klap te slaan: enerzijds komen er vierhonderd kamers bij die voor langere tijd bewoond kunnen worden, anderzijds zal de dubbele kamerbewoning rond de piekperiode in september de organisatie van piekopvang vergemakkelijken.

Internationals

De tijdelijke eenheden zijn voornamelijk bedoeld voor internationale studenten, omdat zij aan het begin van het studiejaar de meeste moeite hebben om een kamer te vinden. Woningcorporatie SSH zal de huisvesting uitvoeren en beheren.

Ondertussen werkt de gemeente aan een plan voor permanente woningbouw op Zernike. Hierbij zouden vanaf 2025 duizend tot tweeduizend kamers gebouwd worden. Volgens de gemeente zullen die woningen bedoeld zijn voor een bredere doelgroep ‘van internationale en Nederlandse studenten, werknemers van de onderwijsinstellingen en mogelijk expats.’

Lees ook:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties