‘Klein groepje verpest het voor de rest’

Strenge regels na feest in SSH-complex

‘Klein groepje verpest het voor de rest’

Vorige week greep de Stichting Studenten Huisvesting (SSH) hard in na een illegaal feestje in het studentencomplex aan het Winschoterdiep. Voor alle bewoners kwamen er extra strenge coronaregels. ‘Een klein groepje heeft het verpest voor de rest.’
26 oktober om 16:28 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 26 at 16:28 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Sara Rommes

26 oktober om 16:28 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Sara Rommes

oktober 26 at 16:28 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Sara Rommes

Student-redacteur Volledig bio Student editor Full bio

‘Het is vooral jammer dat een klein groepje het heeft verpest voor de rest’, zegt Jakob (20), student gamedesign. ‘Vrijwel iedereen hier houdt zich aan de maatregelen.’ Door de nieuwe regels draagt hij nu verplicht een mondkapje in de gemeenschappelijke keuken. En moet hij anderhalve meter afstand houden van zijn huisgenoten.

En dat is niet alles. De bewoners mogen geen gasten meer ontvangen, er loopt bewaking rond en er mogen overdag maar vier mensen samenkomen in de gemeenschappelijke ruimtes. Toch heeft Jakob er niet heel veel problemen mee.

‘De nieuwe maatregelen hebben niet echt effect op mij’, zegt hij. ‘Ik zat toch al veel binnen op mijn kamer om te studeren en vermeed al zo veel mogelijk contact.’

Mondkapjes

Ook masterstudenten biomedical engineering Juliana (21) en Carol (22) merken niet veel van de nieuwe regels. ‘Ik was toch niet vaak in de gemeenschappelijke ruimtes’, vertelt Carol. En ook de mondkapjes vinden ze geen probleem. ‘Ik vond het eigenlijk al raar dat ze in Nederland überhaupt geen mondkapjes droegen’, zegt Juliana.

Het enige wat ze jammer vinden, is dat het contact met huisgenoten moeilijker is. ‘Het is wel jammer dat je ’s avonds niet meer gewoon ontspannen een biertje mag drinken met je huisgenoot in de gemeenschappelijke ruimtes’, zegt Juliana.

Dicht op elkaar

Maar ze snappen wel dat de SSH ervoor heeft gekozen om de regels voor iedereen in te voeren, ook voor degene die niet waren betrokken bij het feestje. ‘We wonen hier met veel mensen, dicht op elkaar. Dan moet je streng zijn’, zegt Juliana.

De meiden beseffen wel dat ze geluk hebben met hun master, die veel fysiek onderwijs geeft. Daardoor moeten ze nog veel op de universiteit zijn. ‘Ik kan me wel voorstellen dat je geïsoleerd raakt als je nu online onderwijs hebt’, zegt Juliana. ‘Dan is de enige plek waar je nog sociale contacten kunt hebben ook van je weggenomen.’

Engels

26 October 2020 | 22-11-2020, 16:22
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties