KEI-week zonder feestjes, maar met veel informatie

KEI-week zonder feestjes, maar met veel informatie

Geen feesten, geen parade en geen KEI-leiders. Door de verlengde coronamaatregelen zal de introductieperiode van de RUG in augustus 2020 een sobere week zijn met als speerpunt het informeren van studenten.
28 april om 18:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 28 at 18:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Romy Posthumus

28 april om 18:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Romy Posthumus

april 28 at 18:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Romy Posthumus

Student-redacteur Volledig bio Student editor Full bio

Hoe dat er precies uit gaat zien, kan voorzitter Floris Ganzeboom van het KEI-bestuur nog niet zeggen. Zijn team, dat al meer dan vijfduizend uur voorbereiding achter de rug heeft, werkt hard aan een alternatief.

De nadruk komt dit jaar veel meer dan anders te liggen op het geven van informatie. ‘Het sociale aspect en de feesten worden wat lastiger’, zegt hij. Toch moeten bijvoorbeeld studie- en studentenverenigingen een kans hebben om zichzelf voor te stellen.

Geen KEI-leiders

Normaal gesproken worden kersverse Groningse studenten wegwijs gemaakt door zo’n duizend vrijwilligers. Het eerste aanspreekt punt zijn de KEI-leiders, de ouderejaars die groepen nieuwe studenten door de introductieweek loodsen.

De gewilde vrijwilligersfunctie is voor dit jaar van de baan, overigens net als veel andere vrijwillige hulp. ‘Hoeveel vrijwilligers we dit jaar nodig hebben, is nog onduidelijk’, zegt Ganzeboom. ‘Maar het zullen er in ieder geval een stuk minder zijn dan tijdens een normale KEI-week.’

Het afgelasten van de KEI-week is voor het bestuur een grote teleurstelling, maar Ganzeboom is positief over de manier waarop zijn team het aanpakt. ‘Het is belangrijk dat we nu zekerheid hebben. We zetten er samen de schouders onder en kijken met een frisse blik naar andere mogelijkheden.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties