KEI-week en opening academisch jaar van de baan

De KEI-markt van vorig jaar. In augustus 2020 blijft de Vismarkt leeg.

Organisaties stappen over op online events

KEI-week en opening academisch jaar van de baan

Er komt deze zomer in augustus geen KEI-week zoals Groningen die gewend is en ook geen traditionele opening van het academisch jaar. Dat hebben het KEI-bestuur en het RUG-bestuur woensdag bekend gemaakt.
22 april om 19:58 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 22 at 19:58 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar foto

Door Rob Siebelink

22 april om 19:58 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar foto

By Rob Siebelink

april 22 at 19:58 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar foto

Rob Siebelink

Hoofdredacteur Volledig bio Editor-in-chief Full bio

De KEI-week, de grootste introductieweek voor studenten van Nederland, valt onder de vergunnings- en meldingsplichtige evenementen en zou dit jaar worden gehouden van 10 tot en met 14 augustus.

Het kabinet heeft dergelijke evenementen vanwege de coronacrisis tot 1 september verboden en dus mag de KEI-week 2020 ’tot onze grote spijt niet doorgaan’, aldus het KEI-bestuur in een verklaring.

De organisatie heeft naar eigen zeggen de afgelopen tijd niet stilgezeten en nagedacht over alternatieve vormen. Hoe dat er uit kan zien, is nog niet bekend. Het KEI-bestuur hoopt daar binnen enkele weken meer over te kunnen zeggen.

Academisch jaar

Het kabinetsbesluit heeft ook grote gevolgen voor andere evenementen van de universiteit. Zo kunnen de Summer Ceremony op vrijdag 3 juli en de traditionele opening van het academisch jaar op maandag 31 augustus (een dag voor de huidige deadline van het kabinet) evenmin doorgaan, althans niet in de gebruikelijke vorm. De RUG wil beide events via YouTube Live uitzenden.

Verder blijven de USVA, de studiezalen in de UB, Studium Generale, het Universiteitsmuseum en het Sportcentrum gesloten tot en met 19 mei.

Meer info?

Meer informatie is te vinden op de website van de RUG, voor staf hier en voor studenten hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in