Kamervragen over kamertekort

GroenLinks heeft Kamervragen gesteld over het tekort aan woonruimte voor internationals. De partij wil van de onderwijsminister weten wie er precies moet zorgen voor voldoende en adequate huisvesting.
Door Peter Keizer

Kamerleden Zihni Özdil en Linda Voortman vragen demissionair minister Jet Bussemaker hoe het komt dat buitenlandse studenten zonder kamer zitten en daarom aan het begin van het collegejaar op campings of in hotels moeten verblijven. Wordt er wel voldoende rekening gehouden met het kamertekort dat ontstaat bij internationalisering en verengelsing van het onderwijs, vragen ze zich af.

GroenLinks reageert daarmee op de berichten van vorige week, toen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) de noodklok luidde vanwege het kamertekort voor internationals. Veel studenten zijn volgens de bond al maanden op zoek naar huisvesting, maar kunnen niets vinden.

Hostels

Ook in Groningen zochten internationals hun toevlucht in het Simplon Jongerenhotel of Rebel Rebel Hostel. Afgelopen vrijdag protesteerden tientallen studenten op de trappen van het Academiegebouw tegen het tekort aan huisvesting. De studenten vinden dat de RUG zich moet inzetten om voor onderdak te zorgen.

De universiteit stelde vorige week samen met de Hanzehogeschool een oud asielzoekerscentrum beschikbaar voor honderd buitenlandse studenten. Die kunnen daar tot eind oktober voor 16 euro per nacht terecht.

Maatregelen

Özdil en Voortman willen dat de minister snel ingrijpt om de huisvestingsproblemen op korte termijn op te lossen. Ook willen ze weten welke maatregelen demissionair minister Bussemaker gaat nemen om ervoor te zorgen dat dezelfde problemen volgend studiejaar niet opnieuw ontstaan.

De SP stelde begin augustus soortgelijke vragen aan de minister. De reactie daarop laat nog op zich wachten.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties