Je kunt nu flaneren rond de Duisenbergvijver

Bloemen in het parkje, planten in de vijver, een flaneerboulevard en picknickbanken. De herinrichting van het gebied rond de Duisenbergvijver op Zernike is klaar en wacht op studenten en medewerkers die een beetje zon willen pakken.

De herinrichting is onderdeel van het project Upgrade Zernikelaan, waarin de hele Zernikelaan wordt vernieuwd. Doel is om het gebied aantrekkelijker te maken, zodat studenten en medewerkers ook verleid worden er te lunchen, met collega’s een kop koffie te drinken, of gewoon even van de zon te genieten. 

Tijdens de vernieuwing is de kade van de vijver verlaagd en voorzien van een brede en rolstoeltoegankelijke vlonder over het water. Deel van het herinrichtingsplan van de Zernikelaan is namelijk ook om het gebied toegankelijker te maken. 

Om de boel aantrekkelijker te maken, zijn in de vijver vegetatiematten geplaatst met een speciale samenstelling aan planten. Die verbeteren de waterkwaliteit en helpen de biodiversiteit op de campus te vergroten. Ook zijn er in het park rondom de vijver bloemen gezaaid. In het najaar wordt meer beplanting gepoot.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties