I Shop opent de deuren

Het heeft wat langer geduurd dan de bedoeling was. Maar nu is de alles-in-één I Shop op de hoek Oude Kijk in ‘t Jatstraat/Broerplein open.
Door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

Op maandagochtend stond een elektricien nog ietwat balancerend op een ladder een televisiescherm aan te sluiten. De planken lagen vol met t-shirts, hoodies en poloshirts. Hij is nog niet helemaal af, maar vanaf dinsdag is de I Shop de nieuwe plek voor allerlei diensten van de universiteit. Donderdag is de officiële opening.

De Universiteitswinkel, Next Career Services, een algemeen informatiepunt van de universiteit, en de Ricoh print- en kopieerdienst zitten nu allemaal in hetzelfde gebouw, zegt RUG-woordvoerder Riepko Buikema. Fred Brouwer, ordermanager bij Ricoh, zegt dat er misschien uiteindelijk een een syllabuswinkel voor iedere faculteit komt.

iShop

Herlancering

In november 2015 werden de plannen om de ruimte om te bouwen tot een service point aangekondigd, nadat de Studystore die er voorheen was gevestigd de deuren sloot.

De herlancering van de winkel zou oorspronkelijk in de lente zijn. De huidige winkel moest eerst de oude voorraad verkopen voordat die kon verhuizen, maar het voormalige pand aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat ligt nog wel vol fluorescerende hoodies en volgestopte kartonnen dozen. De verhuizing valt ook samen met de overname van de University Shop door Ricoh.

Duurzaamheid

In de nieuwe winkel draait het allemaal om duurzaamheid. Op de etiketten in de kledingstukken van biologisch katoen staat dat ze gemaakt zijn in Bangladesh, door een bedrijf dat Stanley Stella heet. De kleding heeft ook een certificaat van Global Organic Textile Standard.

Volgens winkelmanager Erik Vermeeren heeft de verhuizing ook geleid tot een overstap naar duurzame producten. De truien, mokken, potloden en schoenveters zijn vanaf nu allemaal gemaakt van ‘groen’ materiaal.

iShop clothes

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties