Internationals Campus Fryslân krijgen reisgeld naar Groningen vergoed

Internationale studenten van de Friese campus van de RUG kunnen vanaf nu hun reiskosten tussen Leeuwarden en Groningen vergoed krijgen.

Studenten die voor colleges of afspraken met een psycholoog naar Groningen moeten reizen (Campus Fryslân heeft geen eigen psycholoog), moesten tot nu toe het treinkaartje uit eigen zak betalen. Een dagretour kost momenteel 21,93 euro. Die wordt nu vergoed.

De vergoedingsregeling is bedoeld voor studenten ‘die ingeschreven staan bij Campus Fryslân en niet in aanmerking komen voor een week OV-chipkaart bij hun studiefinanciering’, zegt Engelien Reitsma van Campus Fryslân.

Rekening

‘Het faculteitsraad van Campus Fryslân heeft het in vergaderingen met het universiteitsbestuur aan de orde gesteld. Die begreep dat een nevencampus zestig kilometer van Groningen vandaan tot kosten kan leiden, die andere faculteiten niet hebben’, aldus Reitsma. Campus Fryslân gaat de rekening van de nieuwe regeling betalen, voegt ze daaraan toe.

Volgens vicevoorzitter van de faculteitsraad Hannah Huber reageren studenten van Campus Fryslân ‘heel positief’ op de regeling. ‘Het bredere probleem van discriminatie bij studentenreisproducten kunnen alleen op regeringsniveau worden opgelost, maar we zijn blij dat de universiteit erkent dat het een probleem kan zijn voor studenten.’

Hoewel ze er niet zeker van is, heeft de studente het idee dat de regeling waarschijnlijk een primeur is in Nederland. ‘Ik weet van één andere universiteit waar bussen gecharterd worden om studenten, ongeacht hun status, gratis naar hun campus te vervoeren, maar ik ken geen andere regelingen die alleen voor internationale studenten zijn bedoeld.’

English

2 REACTIES

  1. Jongens en meisjes van de UK, was er niet een passender foto van een station en een trein te vinden?
    Dit is Amsterdam Bijlmer ArenA – en deze dubbeldekker VIRM kom je niet tegen tussen Groningen en Liwwadden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in