International hoeft niet terug te komen voor practica

International hoeft niet terug te komen voor practica

Internationale studenten die terug naar huis zijn gegaan mogen gewoon online onderwijs blijven volgen tot het eind van het studiejaar. De RUG houdt het huidige beleid aan. Er zijn nog geen concrete plannen voor practica.
28 mei om 11:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 28 at 11:54 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Yelena Kilina

28 mei om 11:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Yelena Kilina

mei 28 at 11:54 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Yelena Kilina

International editor Volledig bio International editor Full bio

Internationale studenten die terug naar huis zijn gegaan, mogen gewoon online onderwijs blijven volgen tot het eind van het studiejaar. De RUG houdt het huidige beleid aan. Er zijn nog geen concrete plannen voor practica.

Vorige week kondigde het kabinet aan dat fysieke colleges, tentamens, en practica vanaf 15 juni weer mondjesmaat hervat mochten worden. Maar de RUG heeft besloten dat de meeste colleges en tentamens tot tenminste september online zullen plaatsvinden. Dit betekent dat internationale studenten niet terug hoeven te komen.

Oplossing

‘Mocht het echt nodig zijn, dan zullen we een oplossing vinden’, zegt Roel Jonkers, vicedecaan van de Faculteit der Letteren. Hetzelfde geldt voor andere faculteiten die geen laboratoriumcolleges geven. ‘In principe verandert er niets bij ons door de nieuwe maatregelen’, zegt Erin Wilson, vicedecaan bij godsdienstwetenschappen.

De vicedecaan van de Faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen, Klaas van Veen, wil alleen kwijt dat zijn faculteit het beleid van het Centraal Crisisteam zal volgen.

Practica

Practica zijn wel belangrijk voor studenten geneeskunde en andere bètawetenschappen. Joost Wessels, persvoorlichter van het UCMG, zegt dat ondanks de lockdown de meeste internationale studenten geneeskunde hier zijn gebleven. ‘We hebben in ieder geval bijgehouden waar de studenten uit Saoedi-Arabië waren, dus daar ben ik zeker van.’

Wessels zegt dat de plannen voor het hervatten van de practica nog in de maak zijn, en dat alle studenten geneeskunde op de hoogte gehouden worden over alles wat er bij de studie gebeurt.

Studieadviseur

Vicedecaan Rob Timmermans zegt dat de Faculty of Science and Engineering nog niet besloten heeft of ze voor het eind van het studiejaar weer op kleine schaal onderwijs gaat geven. ‘We updaten al onze studenten, onder wie de studenten in het buitenland, direct.’

Timmermans: ‘We adviseren studenten contact op te nemen met hun studieadviseur als ze het willen hebben over hoe de coronamaatregelen de voortgang van hun studie beïnvloeden.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties