Hoger onderwijs mag tandje erbij

Praktijk en tentamen mogen straks weer

Hoger onderwijs mag tandje erbij

Het hoger onderwijs mag vanaf 15 juni weer praktijklessen geven en fysieke tentamens afnemen. Dat meldde de regering dinsdagavond over nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen. 
19 mei om 20:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 19 at 20:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar foto

Door Giulia Fabrizi

19 mei om 20:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar foto

By Giulia Fabrizi

mei 19 at 20:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar foto

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dit betekent dat de RUG weer ruimte krijgt om praktijkonderwijs zoals laboratoriumwerk voor studenten te organiseren. Ook mag de universiteit in principe weer fysieke tentamens organiseren.

De versoepelingen gaan wel gepaard met de al bestaande basismaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, zoals het aanhouden van anderhalve meter afstand.

Laboratorium

Wat dit precies betekent voor studenten die in onder meer laboratoria aan het werk willen, is nog onduidelijk. Sinds 11 mei werkt een aantal onderzoekers weer in sommige labs. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, kunnen zij slechts met enkelen tegelijk aan het werk zijn. Het onderwijs moet verder zo ingericht worden, dat studenten niet in de spits reizen

Om het achterstallige werk in te kunnen halen, zijn de laboratoria extra lang open. Hoe studenten hierin zullen worden meegenomen, heeft de RUG nog niet bekend gemaakt. Ook wat betreft tentamens moet de RUG nog bepalen hoe ze de nieuwe versoepeling toe zal passen.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in