Het gezondste studentenhuis

Studeren bestaat allang niet meer uit bier, eierballen en nachtelijke bezoekjes aan de Hasret. Dat blijkt wel uit een nieuwe wedstrijd van de ACLO: de zoektocht naar het gezondste studentenhuis van Groningen.
Door Maaike Vos

De wedstrijd is een samenwerking van de ACLO, de RUG, het UMCG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen. ‘Studeren is dé levensfase waarin studenten loskomen van hun ouders en zelf keuzes maken. Wij bieden met dit project een houvast om een gezondere levensstijl te ontwikkelen, ook voor een later levensstadium’, zegt ACLO-voorzitter Victor Koster.

Studentenhuizen die zich opgeven, doen gedurende vier maanden mee aan vier ‘challenges’. Die hebben te maken met de thema’s bewegen, sport, voeding en mental health. Zo wordt er bijvoorbeeld een kookwedstrijd georganiseerd, waarbij de studenten een maaltijd moeten bereiden die binnen een studentenbudget past.

Maaltijdbox

De deelnemers worden beoordeeld door voedingsdeskundigen, sportpsychologen en andere experts. Per challenge zijn er prijzen te winnen, zoals een kookworkshop of kaartjes voor een sportwedstrijd. Het studentenhuis dat uiteindelijk de meeste punten behaalt, krijgt een maand lang een maaltijdbox voor het hele huis.

Er kunnen maximaal 25 studentenhuizen meedoen aan de wedstrijd. Voor studenten die niet meedoen, worden mini-challenges op Facebook georganiseerd. ‘We merken dat veel studenten behoefte hebben aan informatie over een gezonde levensstijl’, vertelt Koster. ‘De studentencultuur verandert, mensen worden steeds bewuster van gezonde voeding. Wij hopen daaraan bij te dragen.’

Is je interesse gewekt? Opgeven kan door voor 1 november een mail te sturen naar gezondstestudentenhuis@gmail.com, met daarin je adres en de namen, leeftijden en studies van de deelnemers.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties