Het Academiegebouw als puzzel

Het Academiegebouw als puzzel

Hij heeft er al zo’n 150 af, en nog eens zo’n aantal te gaan. Kunstenaar Menno Drent maakt 300 3D-puzzels van het Academiegebouw in opdracht van de RUG.
Door Lidian Boelens
15 oktober om 10:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
oktober 15 at 10:45 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

De puzzeltjes worden verkocht in de I Shop (de Universiteitswinkel) aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat en kosten 49,95 euro.

Een schaal van 1 op 500

In zijn werkplaats aan de Travertijnstraat buigt Drent zich over een miniatuur voorgevel van het Academiegebouw, gebouwd op een schaal van 1 op 500. ‘Ik bouw alles op een tiende millimeter nauwkeurig’, zegt de kunstenaar. En dat allemaal met de hand.

De opdracht van de RUG is in omvang de grootste die hij tot nu toe heeft gehad. Hij verwacht er een paar maanden mee bezig te zijn.

Ander werk van Drent

Drent maakt al jaren maquettes en modellen van aansprekende Groningse gebouwen. Van het Groninger Museum, bijvoorbeeld. En de Martinitoren. Meer van zijn werk zien? Dat kan op xsmodelmakers.com.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties