Grote toestroom bij farmacie en natuurkunde

De studies farmacie en natuurkunde dreigen volgend jaar veel meer studenten te trekken dan verwacht. Bij farmacie kan het gaan om bijna 100 studenten meer. Bij natuurkunde 73.

Dit studiejaar kozen 187 studenten voor farmacie. Voor het academisch jaar 2022-2023 rekende de faculteit op 200 studenten, maar prognoses gaan uit van 241 tot 286 studenten.

Ook natuurkunde lijkt volgend jaar bijzonder populair te worden. Dit academisch jaar waren er 155 inschrijvingen en de faculteit koerste op 100 voor volgend jaar. Maar op basis van de voorinschrijvingen verwacht de faculteit tussen de 158 en 173 studenten te kunnen verwelkomen.

Numerus fixus

Vorig studiejaar kregen vooral biologie en biomedical engineering een extra toevloed te verwerken. Biologie vreesde zelfs 350 nieuwe studenten te krijgen, 100 meer dan het doel. De faculteit zag zich zelfs genoodzaakt om een waarschuwingsbrief te sturen.

‘We hebben reden om bezorgd te zijn over ons vermogen om je het onderwijs van topniveau te bieden dat we voor ogen hebben’, stond in de brief. ‘We vragen je om deze informatie mee te nemen in je besluit om je definitief in te schrijven.’

Een numerus fixus die dit academisch studiejaar inging, heeft dat probleem opgelost. Biologie heeft maximaal 250 plaatsen en biomedical engineering 125. Of de Faculty of Science and Engineering hetzelfde wil doen voor farmacie en natuurkunde is niet duidelijk. Voor de korte termijn helpt het in elk geval niet. ‘Zo’n numerus fixus kan pas in 2024 ingaan’, aldus interim-decaan Rob Timmermans.

Lees meer:

Engels

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties