Groningen rouwt om Wytze

Groningen treurt om de dood van de 18-jarige student rechten Wytze Pennink. Pennink werd maandag levenloos in het water langs het Lopende Diep gevonden, nadat hij eind vorige week spoorloos verdween. Hij is verdronken. De politie spreekt van een ‘noodlottig ongeluk’.
Door de redactie

Bij studentenvereniging Vindicat, waarvan Pennink lid was, overheerst ‘na drie dagen van onzekerheid bedroefdheid en grote verslagenheid’, laten de Senaat en het Sociëteitscommissiebestuur weten.

Vindicat neemt tot en met zonsopkomst vrijdag 14 oktober corpsrouw in acht. De vlaggen aan het verenigingsgebouw aan de Grote Markt hangen halfstok. Verder wordt een condoleanceregister geopend en is er gelegenheid om samen te komen.

‘Onze gedachten gaan uit naar de familie van Wytze, zijn huisgenoten, vrienden en andere betrokkenen. Wij wensen hen veel sterkte toe. Namens hen willen wij iedereen die zich de afgelopen dagen heeft ingezet voor de zoektocht naar Wytze bedanken voor hun inzet en steun. Zij hebben dit als zeer speciaal ervaren’, laat Vindicat weten.

Ook studentenverenigingen Cleopatra heeft een speciale bijeenkomst belegd om met elkaar te rouwen om de dood van hun mede-student. Vanuit de RUG is geschokt gereageerd op het overlijden van de 18-jarige student. ‘Het is hartstikke triest voor de familie’, laat woordvoerder Gernant Deekens weten. ‘We wensen ze sterkte toe en zullen hen bijstaan waar we kunnen.’

Bloemen

Dicht bij de plek waar Pennink werd gevonden, langs en op de reling van de Oude Kijk in ’t Jatbrug, hebben mensen een foto van hem, tientallen bloemstukken, kaarsen en kaartjes achtergelaten met daarop teksten als ‘Lieve Wytze, we kunnen niet geloven dat je weg bent, we gaan je heel erg missen’ en ‘Heel veel sterkte na dit verschrikkelijke nieuws, we denken aan jullie’.

Wytze Pennink werd maandag rond het middaguur gevonden door een bewoonster van een woonboot aan het Lopende Diep. Politie en brandweer hebben het lichaam geborgen.
Uit politieonderzoek bleek al snel dat er geen sprake was van een misdrijf.

Pennink werd vorige week vrijdagochtend rond half zes voor het laatst levend gezien, toen hij in de buurt van Spilsluizen op camerabeelden werd vastgelegd. Hij zou daar over een brug naar de Noorderstationsstraat moeten zijn gegaan om bij zijn kamer te komen, waar hij nooit is aangekomen.

Speurhonden

De politie heeft in het weekeinde met speurhonden zijn spoor gevolgd, dat stopte in de buurt van de gracht. Ook werd toen gezocht met boten en sonarapparatuur in het water, maar dat leverde niets op. Ruim tweehonderd bekenden van de student, onder wie veel Vindicatleden, hadden eerder al een zoektocht opgezet en posters in de stad verspreid met een foto van Pennink en een oproep. Ook dat leverde geen concrete resultaten op.

Het is de tweede keer dit jaar dat een Groningse student na een avondje stappen in het water viel en verdronk. In mei werd het levenloze lichaam van de 21-jarige Sjoerd van Eijk, die studeerde aan de Hanzehogeschool, aan de Trompkade gevonden, nadat hij al enkele dagen was vermist. Ook toen was er sprake van een ongeluk.

wytzeflowers001

bloemendinsdag003

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties