Groen licht voor UC Leeuwarden

De minister van Onderwijs heeft groen licht gegeven voor de start van het University College (UC) in Leeuwarden.
Door Peter Keizer

Bussemaker heeft de aanvraag voor het nieuwe bachelorprogramma global responsibility and leadership van RUG/Campus Fryslân goedgekeurd. De bacheloropleiding is een UC dat zich volgens de RUG kenmerkt door kleinschalig en intensief onderwijs.

De universiteit kondigde de plannen voor het tweede UC in 2015 aan. De RUG wilde het UC in Leeuwarden eerst pas van start laten gaan als er voldoende aanmeldingen waren voor het University College in Groningen (UCG). Maar na overleg met Friese wethouders werd uiteindelijk besloten van het UC in Leeuwarden een zelfstandige vestiging te maken met een brede bacheloropleiding, in plaats van het liberal arts & sciences-programma van het UCG.

‘De bacheloropleiding is een van de drie belangrijke bouwstenen van de Campus Fryslân, naast het Master College en de Graduate School. Het is geweldig dat we hiermee een volgende stap kunnen zetten’, zegt decaan Jouke de Vries.

Keuring

Nu de opleiding positief is beoordeeld door de minister, is de volgende stap de Toets Nieuwe Opleidingen van accreditatieorganisatie NVAO. De NVAO controleert of de nieuwe studie aan de eisen van kwaliteit en organisatie voldoet. De opleiding moet in 2018 van start gaan.

Naast de bachelor werd dinsdag ook de aanvraag voor het masterprogramma sustainable entrepreneurship van RUG/Campus Fryslân goedgekeurd.

Foto: RUG

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties