Gevonden lichaam blijkt Wytze

Het levenloze lichaam dat maandagmiddag in het Lopende Diep werd gevonden, is van de vermiste 18-jarige student Wytze Pennink.
Door Peter Keizer en Traci White / Foto’s Traci White

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Maandag tegen het middaguur werd zijn lichaam door een woonbootbewoonster aangetroffen tussen de kade en haar boot. Agenten hebben met behulp van de brandweer het lichaam geborgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om de vermiste student gaat.

Uit politieonderzoek blijkt ook dat Pennink verdronken is. Er zijn geen aanwijzingen gevonden van een misdrijf, aldus een persbericht. ‘Het onderzoek van de politie is daarmee afgerond.’

Zoektocht

Pennink, die rechten studeerde aan de RUG, werd vrijdagochtend voor het laatst levend gezien, toen hij in feestkleding bij een cafetaria aan de Grote Markt stond. Op camerabeelden is te zien dat hij om half zes ’s ochtends in de buurt van Spilsluizen loopt. Honden van de politie hebben zijn spoor gevolgd en die stopten ook in de buurt van de gracht. Zondag werd daarom door een eenheid van de landelijke politie met boten en sonarapparatuur in het water naar de student gezocht. Maar dat leverde niets op.

Pennink was lid van Vindicat. Ruim tweehonderd bekenden van de student, onder wie veel Vindicatleden, hadden vrijdag een zoektocht opgezet. Dat leverde toen echter geen concrete aanwijzingen op.

Geschokt

‘Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Wytze’, reageert Vindicatrector Stijn Derksen.

Ook vanuit de RUG wordt geschokt gereageerd op het overlijden van de 18-jarige student. ‘Het is hartstikke triest voor de familie’, laat woordvoerder Gernant Deekens weten. ‘We wensen ze sterkte toe en zullen hen bijstaan waar we kunnen.’

Bloemen

Dicht bij de plek waar Wytze werd gevonden, langs de reling van de Oude Kijk in ‘t Jatbrug, hebben mensen een foto van hem, tientallen bloemstukken, kaarsen en kaartjes achtergelaten met daarop teksten als ‘Lieve Wytze, we kunnen niet geloven dat je weg bent, we gaan je heel erg missen’ en ‘Heel veel sterkte na dit verschrikkelijke nieuws, we denken aan jullie’.

Het is de tweede keer dit jaar dat een Groningse student na een avondje stappen in het water viel en verdronk. In mei werd het levenloze lichaam van de 21-jarige Sjoerd van Eijk aan de Trompkade gevonden, nadat hij al enkele dagen was vermist. Ook toen sprak de politie van een ‘noodlottig ongeluk’.

 

wytzeflowers001

bloemendinsdag003

 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties