Gesprekken afbouw ‘Yantai’ verder ‘op hoger niveau’ [CORRECTIE]

Gesprekken tussen de RUG en China over de afhandeling van ‘Yantai’, hebben nog geen concreet resultaat opgeleverd.
Door Rob Siebelink

De gesprekken worden voortgezet ‘op een hoger niveau’, meldde collegevoorzitter Jouke de Vries donderdag in de universiteitsraad. De Vries was onlangs voor de tweede keer in Yantai om te praten over de afwikkeling van de ingetrokken plannen voor een branch campus van de RUG.

Volgens de collegevoorzitter is er lang gesproken met de stad Yantai en de provincie Shandong en nogmaals ‘luid en duidelijk meegedeeld dat het project wordt afgebouwd’. Maar de provinciale en lokale Chinese bestuurders kunnen niet veel doen zonder ruggespraak met het centrale gezag in Bejing, aldus De Vries.

Dat betekent dat de Chinese en Nederlandse overheid met elkaar in gesprek moeten ‘om verder te komen in dit dossier’, zei De Vries.

Opknapbeurt

Volgens De Vries is er niet gesproken over een mogelijke schadeclaim, waar de universiteitsraad zich eerder zorgen over maakte. Yantai en de provincie Shandong hebben veel geld gestoken in de nieuwbouw en renovatie van de verouderde campus van de China Agricultural University (CAU) om de komst van de RUG mogelijk te maken.

De Vries sprak eerder al met de CAU en was daarover ‘vrij optimistisch’, meldde hij een maand geleden in de universiteitsraad.

(Dit bericht is na publicatie aangepast. Volgens bestuursvoorzitter Jouke de Vries is er tijdens het bezoek aan Yantai niet specifiek gesproken over geld en is er ook geen sprake van een dreigende schadeclaim)

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties