Gemeente: Sport en alcohol gaan niet samen, dus gaat Beer Mile in Stadspark niet door

Studentenatletiekvereniging Vitalis mag de gemeentelijke atletiekbaan in het Stadspark niet gebruiken voor een hardloopwedstrijd waarbij de deelnemers bier moeten drinken. Volgens de gemeente gaan sport en alcohol niet samen. 

Vitalis wilde in november een zogeheten ‘Beer Mile’ houden. Deelnemers rennen daarbij vier keer vierhonderd meter, waarbij ze na elke vierhonderd meter een glas bier adten. 

Ludiek 

Het uit Amerika overgewaaide evenement wordt ook in andere Nederlandse steden georganiseerd. ‘Wij vonden dit een ludieke manier om een sportevenement te organiseren waar alle Groningse studentensportverenigingen aan mee kunnen doen’, zegt Vitalis-voorzitter Robin Vink. 

Daarom vroegen ze de gemeente om de atletiekbaan in het Stadspark te huren. In eerste instantie zei die ja. Maar toen ze erachter kwam dat het om een evenement ging waarbij gelijktijdig gesport en gedronken wordt, trok ze de toestemming in. 

Derde helft

Vink is teleurgesteld en snapt de redenatie ook niet helemaal. ‘Sporten en bier drinken gaan niet samen, zegt de gemeente. Maar ondertussen wordt in de sportkantines, ook die door de gemeente verhuurd worden, na het sporten meer bier gedronken dan wij op het hele evenement zouden schenken.’

Wat de gemeente betreft is dat echter niet met elkaar te vergelijken. ‘Een derde helft is wel wat anders dan op het voetbalveld staan met een biertje. Het gaat hier om een evenement’, zegt gemeentewoordvoerder Natascha van ’t Hooft. ‘Als er achteraf wordt gedronken, ben je aan het sporten zonder drank. Dat is wat ons betreft anders.’ 

Om tafel

Vink hoopt nog met de gemeente om tafel te kunnen om beter uit te leggen wat de bedoeling van het evenement is. ‘We wilden op een leuke manier met alle studentensportverenigingen een wedstrijd houden. Wij komen elkaar normaal niet per se tegen en dat had op deze manier wel gekund.’

Volgens Vink hadden andere verenigingen er ook al zin in. ‘Mensen wilden meedoen en we kregen enthousiaste reacties van andere besturen.’ Hij gaat er niet vanuit dat het evenement over twee weken nog door kan gaan, maar hoopt op meer begrip van de gemeente.

1 REACTIE

  1. Waarom gaan de studenten niet voor alcoholvrij bier? Mij ontgaat helemaal, waarom alcohol zo nodig met hardlopen gecombineerd moet worden.
    Dus, gemeente, houd uw poot stijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in