Gemeente bezuinigt twee ton op RUG-samenwerking

Nog niet duidelijk welke projecten geraakt worden

Gemeente bezuinigt twee ton op RUG-samenwerking

Het Akkoord van Groningen, een samenwerkingsverband tussen de Groningse instellingen voor hoger onderwijs, de provincie en de gemeente, moet het vanaf 2021 met 200.000 euro minder doen.
22 oktober om 14:48 uur.
Laatst gewijzigd op 24 mei 2021
om 17:08 uur.
oktober 22 at 14:48 PM.
Last modified on mei 24, 2021
at 17:08 PM.

De gemeente Groningen gaat dertig miljoen euro bezuinigen en brengt daarom haar bijdrage terug. 

Vanuit het Akkoord ondersteunt de RUG gezamenlijke initiatieven met de andere instellingen. Zo wordt met het geld een projectleider ingehuurd voor At Home In Groningen, een website die internationale studenten informeert over de kamermarkt. Ook het recente Standup Economics Festival en het International Welcome Centre North zijn (mede) gefinancierd door het Akkoord.

Welke projecten geraakt gaan worden door de bezuiniging is nog niet bekend. Begin november zitten de zeven partijen – RUG, Hanze, UMCG, Alfacollege, Noorderpoort, provincie en gemeente – met elkaar om tafel om het vervolg te bespreken.

Vierjarenplan ondertekend

De gemeente draagt nu ongeveer een half miljoen euro per jaar bij aan de samenwerking. De andere partijen maken elk 125.000 euro over, waarbij het Alfacollege en Noorderpoort hun bijdrage bundelen. De totale jaarlijkse pot bedraagt nu 1,1 miljoen euro; dat wordt dus 9 ton. 

Het Akkoord van Groningen werd in 2005 afgesloten met als doel de onderwijsinstellingen en de gemeente meer samen te laten werken. Afgelopen november ondertekende onder andere RUG-collegevoorzitter Jouke de Vries de plannen voor de komende vier jaar, waarin de partijen inzetten op energie, digitalisering en healthy ageing.

‘We willen graag door met de projecten uit het Akkoord’, reageert RUG-woordvoerder Jorien Bakker, die de bezuiniging van de gemeente betreurt. Of de RUG bereid is extra bij te dragen om de bezuiniging te compenseren, kon ze nog niet zeggen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties