Geen verbod, wel maatregelen tegen lachgas

Strengere controle op straatverkoop

Geen verbod, wel maatregelen tegen lachgas

Er komt voorlopig geen lachgasverbod in Groningen, laat het college van burgemeester en wethouders weten. Wel neemt de gemeente maatregelen om het gebruik van de bij studenten populaire partydrug tegen te gaan.
Door Koen Marée
2 oktober om 14:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
oktober 2 at 14:45 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

Even een ballonnetje lachgas nemen tijdens het stappen? Dat blijft ook in de toekomst gewoon mogelijk. ‘Lachgas betreft een legaal product, waarvan aanbieden niet strafbaar is’, schrijven B&W in reactie op vragen in de gemeenteraad over een algeheel verbod.

Wel wordt de verkoop van lachgas bij evenementen in de openbare ruimte aan banden gelegd. Wie een vergunning aanvraagt voor een evenement op privéterrein moet aangeven welke maatregelen er getroffen worden om het gebruik van de drug te ontmoedigen. Zo verbood de KEI-organisatie de verkoop van lachgas al tijdens de KEI-week in augustus.

Handhaving

Verder gaat de gemeente strenger handhaven op ‘venten’, het op straat verkopen van lachgas. Dit is in de hele binnenstad al verboden. Horecazaken worden gecontroleerd op de naleving van de regels die gelden voor de opslag van het gas.

Mogelijk wordt in de toekomst alsnog een lachgasverbod ingevoerd. De resultaten van een onderzoek dat het ministerie van Volksgezondheid laat uitvoeren naar de gezondheidsrisico’s van de partydrug worden in november verwacht.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties