Geen ‘veganistisch tenzij’, vlees blijft op het menu

Geen draagvlak onder student en staf

Geen ‘veganistisch tenzij’, vlees blijft op het menu

Snacks tijdens borrels en bijeenkomsten op de RUG worden voorlopig niet ‘veganistisch tenzij’. Volgens de universiteit is daarvoor onvoldoende draagvlak.
Door Rob Siebelink
8 oktober om 9:27 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
oktober 8 at 9:27 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

De studentenpartij De Vrije Student in de universiteitsraad opperde voor de zomer om standaard plantaardig eten en drinken aan te bieden tijdens borrels en bijeenkomsten van de RUG (niet in de restaurants).

Vis en vlees zouden dan alleen worden geserveerd als daar vooraf speciaal om wordt gevraagd. Ook twee andere studentpartijen (SOG en DAG) en de Personeelsfractie schaarden zich achter het voorstel.

Op enkele universiteiten zijn vegetarische lunches en borrels inmiddels standaard en ook de RUG-faculteit Wijsbegeerte heeft stappen ondernomen om het cateringaanbod te verduurzamen.

Variatie

De RUG juicht het toe dat er een beter aanbod komt van duurzaam voedsel, maar vindt ‘veganistisch tenzij’ op dit moment te ver gaan. Er moet een goede variatie blijven van plantaardige en dierlijke eiwitten, aldus de uni.

Beter is het om het aanbod vegetarisch en veganistisch aantrekkelijker te maken en de universiteit zo te verleiden tot het maken van andere keuzes dan vlees en vis, stelt de RUG.

De universiteitsraad praat er later deze maand over.

English

4 REACTIES

  1. Ik hoop vooral dat het aanbod wat wel vegetarisch/veganistisch is wat beter wordt. Ik kom wel eens bij oraties en dergelijke en dan is er na afloop eigenlijk niks te eten wat geschikt is voor veganisten.

  2. Het hoeft natuurlijk niet meteen veganistisch… je kunt toch ook beginnen met ‘vegetarisch, tenzij’? Dan hoeven mensen niet meteen te vrezen voor hun broodje kaas en kunnen ze al wel wennen aan de afwezigheid van vlees.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in