Geen terras en biertje door versoepeling, maar studieplek

Studenten blij met heropend Forum

Geen terras en biertje door versoepeling, maar studieplek

Terwijl menig student sinds maandag dorstig op een van de vele heropende terrasjes zit, zijn anderen juist de boeken ingedoken. Door de versoepeling van de coronamaatregelen zijn de studieplekken in het Forum namelijk ook weer open.
3 juni om 9:49 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
juni 3 at 9:49 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Denise Overkleeft

3 juni om 9:49 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Denise Overkleeft

juni 3 at 9:49 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Denise Overkleeft

Student-redacteur Volledig bio Student editor Full bio

Eén van die studenten is Merve Ayanoglu (30), die bezig is met haar masterscriptie voor de master youth 0-21, society and policy. Voor haar brengt niet het terras, maar het Forum weer leven in de brouwerij.

‘Ik ga veel met internationale studenten om en zij zijn allemaal terug naar huis gegaan. Ik miste mensen om mij heen. In het Forum is het gelukkig levendig, dat motiveert me.’

Drukte

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen mag het echter vooral niet te druk worden in het Forum. Voor je überhaupt naar binnen mag, moet je eerst een paar vragen beantwoorden. Of je verkoudheidsklachten hebt, bijvoorbeeld. Kun je alle vragen met ‘nee’ beantwoorden? Dan mag je – na je handen te hebben gedesinfecteerd – naar binnen.

In het Forum moeten bezoekers ruim afstand van elkaar houden, zoals vier treden op de roltrap. Of een leeg tafeltje tussen studieplekken. En bezoekers die zich niet aan de regels houden, worden daarop aangesproken: ‘Kun je alsjeblieft een stoel opschuiven? Je moet echt zitten op de plekken waar een groene stip staat’, zegt een medewerkster tegen een student die aan de verkeerde tafel zit. 

Tentamen

De maatregelen zijn voor iedereen even wennen, maar de heropening van studieplekken buitenshuis komt voor sommige studenten precies op tijd. Zoals voor geneeskundestudent Mrwan Almuteiri (22) die over drie dagen een tentamen heeft.

‘Thuis ben ik totaal niet gemotiveerd’, zegt hij. ‘Daarom ben ik blij dat het Forum de deuren heeft heropend. Hier is het rustig en kalm: de atmosfeer is uniek.’

Ook wiskundestudent Laura Oldenburger (19) grijpt de heropening met beide handen aan. ‘Om eerlijk te zijn, heb ik een beetje vakantie gevierd de afgelopen weken.’ In haar studentenhuis met vier huisgenoten was het namelijk wel gezellig, maar studeren lukte er niet echt.

In het Forum kan ze zich een stuk beter concentreren. Nu hoopt ze vooral dat het er de komende tijd rustig blijft. ‘Anders moeten we net als bij de UB in de rij gaan staan ’s morgens. Daar heb ik geen zin.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties