Geen noodopvang voor nieuwe internationals, volgens de gemeente is er voldoende aanbod

Hoewel de laatste noodopvang voor dakloze studenten krap een maand geleden de deuren sloot, is er volgens de gemeente geen behoefte aan het opzetten van extra faciliteiten voor de nieuwe instroom van internationals in februari.

De gemeente Groningen heeft in overleg met de RUG en de Hanzehogeschool naar de prognose gekeken en ingeschat dat studentenhuisvesters de nieuwe studenten wel onderdak kunnen bieden, ‘omdat diverse locaties met halfjaarcontracten werken’, zegt gemeentewoordvoerder Manon Hoiting. 

‘Er blijkt in februari voldoende aanbod beschikbaar te zijn dus is er besloten geen noodhuisvesting te organiseren’, aldus gemeentewoordvoerster Manon Hoiting.

Cornus

De gemeente vestigt haar hoop deels op de onlangs gerenoveerde Cornusflat aan de Kornoeljelaan in Selwerd, die vanaf 1 februari uitsluitend internationale studenten huisvest. De eerste studenten hebben daar hun intrek in genomen, bevestigt Madelon van Gameren van huisvester SSH, die het gebouw verhuurt.

Het is onduidelijk hoeveel van de 321 kamers al bezet zijn, maar internationale studenten die nog geen woning hebben gevonden, kunnen nog wel een kamer voor een semester reserveren. ‘Nog niet alle kamers zijn bezet.’

Lees meer

English

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in