Geen kamer? Kom niet naar de universiteit van Leiden

In de rubriek ‘Intussen elders’ verzamelen we opmerkelijk nieuws van andere universiteiten. Zo adviseert de universiteit van Leiden internationals om weg te blijven als ze geen kamer hebben gevonden.
Samengesteld door Rob Siebelink

Geen kamer? Kom niet naar Leiden!

De universiteit van Leiden adviseert internationale studenten die voor hun komst naar Nederland nog geen kamer hebben gevonden, niet naar Leiden te komen. Daarmee wil ze voorkomen dat internationals straks geen dak boven het hoofd hebben. ‘Finding accommodation in Leiden or The Hague can be difficult. If you haven’t found a place to live before leaving home, we strongly advise you not to come to Leiden University.’

Op de site van de uni staan al langer waarschuwingen dat het moeilijk is om een kamer te vinden in Leiden, schrijf het universiteitsblad Mare, en dat aankomende studenten op tijd moeten beginnen met zoeken, ook als de inschrijving nog niet rond is. Maar het advies om niet naar Leiden te komen, is nieuw.

Maastricht onderzoekt seks bij stelletjes

De universiteit van Maastricht University gaat onderzoeken hoe seksuele opwinding werkt bij stelletjes. Dat doen ze in een ‘gezellige woonkamer-setting’ waar stellen worden uitgenodigd om met elkaar te seksen, terwijl hun genitale opwinding wordt gemeten, meldt RTL Nieuws.

Het onderzoek begint in september en wordt geleid door Marieke Dewitte. ‘De focus van veel onderzoeken naar seks ligt tot nu toe vaak op het individu: we laten iemand in z’n eentje naar porno kijken en meten bijvoorbeeld de genitale opwinding’, vertelt ze.

Toetsvragen te koop voor een paar tientjes

Studenten kunnen online gemakkelijk bestanden kopen met toetsvragen die ze ook op hun examens krijgen. De bestanden zijn uitsluitend bedoeld voor docenten, maar blijken eenvoudig te koop, bericht het AD.

De bestanden met honderden toetsvragen worden voor een paar tientjes onderling verhandeld via app- en Facebookgroepen of verkocht via websites. Een ongewenste situatie, meldt de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar vorig jaar studenten voorkennis bleken te hebben over een tentamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in