Geen gedwongen ontslagen bij reorganisatie KVI-CART

Gedwongen ontslagen zijn van tafel bij de reorganisatie van onderzoeksinstituut KVI-CART. Die garantie gaf het RUG-bestuur donderdag aan de universiteitsraad.
Door Rob Siebelink

De u-raad en het college van bestuur stonden al twee maanden tegenover elkaar in deze kwestie. Het college van bestuur stelt dat KVI-Cart worstelt met aanhoudende tekorten en dat er geen zicht is op verbetering. Deeltjesversneller AGOR en een deel van de werknemers moeten daarom worden ondergebracht bij het UMCG, een ander deel zou naar de Faculteit Science and Engineering (FSE) kunnen.

Die faculteit wilde echter alleen de groep astrofysica overnemen, maar kon dat niet beloven voor de groep kernfysica. Voor de leden van die groep dreigde daardoor ontslag. Maar de u-raad weigerde een positief advies, zolang gedwongen ontslagen niet van tafel gingen.

Positief

RUG-voorzitter Jouke de Vries meldde donderdag dat het UMCG ‘positief’ heeft gereageerd op het overnemen van onderzoeksgroepen en de deeltjesversneller, en dat er gesprekken worden gevoerd met FSE.

Bart Beijer van de Personeelsfractie zei dat hij ‘blij is met deze route’. ‘Maar dat betekent niet dat we ook blij zijn met reorganisatie. Het sociaal plan dat er komt, moet recht doen aan alle betrokkenen.’

Secretaris Oscar Kuiken van de dienstraad van KVI-CART reageerde opgelucht. ‘De reorganisatie was voor ons niet het grote probleem, maar dat er mensen op straat komen te staan. We zijn heel blij met de toezegging van het cvb dat dat niet gebeurt.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties