Geen eenzame kerst voor internationals ondanks lockdown

Geen eenzame kerst voor internationals

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen hoeven internationals niet bang te zijn om met kerst alleen te zitten. De speciaal voor hen georganiseerde activiteiten kunnen, in aangepaste vorm, gewoon doorgaan.
16 december om 9:21 uur.
Laatst gewijzigd op 16 december 2020
om 9:21 uur.
december 16 at 9:21 AM.
Last modified on december 16, 2020
at 9:21 AM.
Avatar photo

Door Thijs Fens

16 december om 9:21 uur.
Laatst gewijzigd op 16 december 2020
om 9:21 uur.
Avatar photo

By Thijs Fens

december 16 at 9:21 AM.
Last modified on december 16, 2020
at 9:21 AM.
Avatar photo

Thijs Fens

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

‘Want niemand mag met kerst alleen zitten’, vindt David Kraandijk, voorzitter van het Erasmus Student Network Groningen (ESN). Daarom bedachten ze bij ESN een speciale kerstactie.

Veel internationale studenten kunnen niet naar huis vanwege de pandemie. Zij kunnen zich bij ESN aanmelden om rondom de kerstdagen samen af te spreken. In groepjes van vier, gematcht op bijvoorbeeld hobby’s en eetgewoonten, zou er samen gegeten worden.

‘Maar door de nieuwe maatregelen brengen we dit terug naar drie personen. Dat is jammer, want nu kun je minder mensen ontmoeten. Maar we moeten ons uiteraard aan de regels houden’, vertelt David.  Naast de kerstactiviteit komt er een overkoepelende Facebookgroep, waarin internationals elkaar kunnen uitnodigen voor bijvoorbeeld een wandeling of rondje hardlopen.

Eetgroepjes

Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen bedachten ze eenzelfde actie. Internationale studenten en medewerkers konden zich aanmelden om samen te eten of in duo’s een wandeling te maken door Groningen. ‘Onze eetgroepjes bestonden al uit één host en twee gasten, dus aan die opzet hoeft niks te veranderen’, vertelt Mirjam Buigel-De Witte van het faculteitsbestuur. ‘Maar we laten het aan de betrokken over om de activiteit eventueel om te zetten naar een wandeling.’

Opgegeven voor de kerstactiviteit van ESN kan tot 21 december via hun website. Ook Nederlandse studenten kunnen zich aanmelden. ‘Bijvoorbeeld omdat ze niet naar huis kunnen, omdat hun ouders besmet zijn met het coronavirus’, aldus David.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties