Geen dieren maar boksbal op feestjes van Vindicat

Een tijger op de Kroeg van Vindicat in 2012

Geen dieren maar boksbal op feestjes van Vindicat

Dieren worden voortaan niet meer ingezet voor vermaak tijdens feestjes van Vindicat. Dat heeft het bestuur van de studentenvereniging laten weten aan de gemeente Groningen.
24 januari om 8:25 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
januari 24 at 8:25 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Thijs Fens

24 januari om 8:25 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Thijs Fens

januari 24 at 8:25 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Thijs Fens

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Aanleiding is een publicatie van stadsblog Sikkom over het gebruik van dieren bij Vindicat en de daaropvolgende schriftelijke vragen van de raadsfractie van de Partij voor de Dieren.

Volgens Floris Hamann, rector van Vindicat, past het gebruiken van dieren op feestjes niet meer in de huidige maatschappij en ook niet meer bij Vindicat zelf. In het verleden was dit wel anders. Zo trad er in 2015 tijdens de opening van het lustrum bijvoorbeeld een danseres op met een slang om haar nek.

Ook gaan er verhalen rond dat er wel eens tijgerwelpjes bij een VIndicat-feestje zijn geweest. Volgens Hamann ‘zou dat best eens gebeurd kunnen zijn’, maar dat was voor zijn tijd. ‘Daar weet ik dus niet veel van.’

‘Verstandig’

Burgemeester Koen Schuiling is blij met het besluit en noemt het dan ook ‘verstandig’. Het besluit past volgens Hamann bij de verandering van de verenigingscultuur, waar zij aan werken nadat Vindicat diverse keren negatief in het nieuws kwam.

Zo was er een aantal geweldsincidenten en lekte in 2017 een ‘bangalijst’ uit. Maar dat is volgens Hamann verleden tijd. ‘We hebben veel contact met de burgemeester, maar ook met het gemeentelijk bestuur. We bespreken regelmatig de ontwikkelingen binnen de vereniging.’

Of de leden die dieren gaan missen? ‘Nee, dat denk ik niet. Bij het volgende feestje zetten we gewoon een extra springkussen of boksbal neer. Maar in ieder geval geen dieren meer.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties