De RUG gaat op slot: Geen colleges, examens en bijeenkomsten

RUG gaat op slot om coronavirus in te dammen

Geen colleges, examens en bijeenkomsten

Vanaf vrijdag 13 maart tot in ieder geval vrijdag 10 april worden alle fysieke colleges en tentamens op de RUG afgelast. Waar mogelijk zullen colleges en tentamens online worden aangeboden.
12 maart om 20:44 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 12 at 20:44 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Rob Siebelink

12 maart om 20:44 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Rob Siebelink

maart 12 at 20:44 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Rob Siebelink

HoofdredacteurVolledig bio »Editor-in-chief Full bio »

De onlinecolleges zullen niet altijd haalbaar zijn, denkt de universiteit. Daarom wordt voor docenten op vrijdag 13 maart een pagina op intranet ingericht. Het wetenschappelijk onderzoek gaat zover als mogelijk gewoon door.

‘Dit is een spannende tijd voor onze academische gemeenschap en we zijn ons bewust van de impact van deze beslissingen. De RUG zal zich tot het uiterste inspannen om de negatieve gevolgen voor studenten en medewerkers zoveel als mogelijk te beperken’, zegt het college van bestuur donderdagavond.

UB op slot

Alle studiezalen in de Universiteitsbibliotheek (Binnenstad en Zernike), de Centrale Medische Bibliotheek (CMB) en op de faculteiten worden vanaf vrijdag gesloten. Studium Generale, de USVA, het Universiteitsmuseum en het Sportcentrum zijn in deze periode ook dicht.

Alle evenementen met meer dan honderd deelnemers (waaronder ook oraties en promoties) worden afgelast of uitgesteld. Voor faculteiten en diensten die eigen evenementen organiseren, geldt dezelfde richtlijn. Verder worden alle externe evenementen die in de gebouwen van de RUG plaatsvinden met meer dan honderd bezoekers of deelnemers geschrapt.

Thuiswerken

Voor alle medewerkers geldt dat het advies is om, als de dienst het toelaat, zo veel mogelijk thuis te werken. Hierover moeten medewerkers afstemmen met hun direct leidinggevende. Dienstreizen zijn niet meer toegestaan, tenzij echt noodzakelijk.

Medewerkers met klachten als verkoudheid, hoesten of koorts moeten in ieder geval thuisblijven en moeten zich zo nodig ziekmelden.

Engels

12 March 2020 | 22-11-2020, 16:19
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties