Foutje in Brightspace: vierhonderd toetsen geneeskunde afgekeurd

Vierhonderd derdejaars studenten geneeskunde moeten een tentamen van begin oktober herkansen, omdat er verwarring ontstond over de juiste knoppen in de interface van de nieuwe leeromgeving Brightspace.

Het tentamen bestond uit twee delen: eerst een openboekgedeelte en vervolgens een gedeelte waar geen boek gebruikt mocht worden. 

In Nestor, de net vervangen leeromgeving, zou een student op de knop ‘submit’ klikken om van het ene gedeelte door te gaan naar het andere. Maar in Brightspace stond zowel een knop ‘submit’ als een knop ‘next’. 

Terwijl de studenten op ‘next’ hadden moeten klikken, klikten 75 van de vierhonderd op de knop ‘submit’. Daardoor leverden ze hun totale tentamen in en moesten ze na een half uur de tentamenruimte verlaten, zonder het tweede deel te hebben gemaakt. 

Ongeldig

‘Het komt vooral door de interface van Brightspace dat het nu mis is gegaan’, zegt RUG-woordvoerder Elies Kouwenhoven. Na het incident heeft de examencommissie besloten alle vierhonderd tentamens ongeldig te verklaren. 

‘Bij het UMCG balen ze ervan dat het zo is gegaan’, zegt Kouwenhoven. ‘Vooral omdat zij relatief veel tentamens hebben. Dat is ook de reden dat zij hier als eerste achter zijn gekomen.’ 

Volgens de woordvoerder wordt nu zo snel mogelijk aan een oplossing voor de interface gewerkt. Die zou voor de start van de tentamenperiode volgende week klaar moeten zijn. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties