Fietslab Groningen eindelijk dichterbij!

Afgelopen september verhuisde de vintage fietsenzaak naar de Hereweg 1. Een straat vol fietsgeschiedenis want op steenworp afstand bevindt zich de oude Fongers-fabriek, waar de ‘beste rijwielen ter wereld’ gebouwd werden. Jazeker, Fongers uit Groningen was en is wereldberoemd voor haar kwaliteitsfietsen. Zelfs het koningshuis reed op deze fietsen. Daarnaast zat er op het oudste stukje Hereweg de rijwielspecialist Eelke Glaudé, een begrip in Stad en ommeland. De zaak werd in de Tweede Wereldoorlog compleet leeggehaald door de Duitsers, maar bleef tot 1985 actief.  

Nu staat het bij Fietslab Groningen vol met vintage pareltjes, van racefiets tot gravelbike, van stadsfiets tot vouwfiets. Alle fietsen hebben al een heel leven achter zich en worden daarom volledig nagekeken of zelfs compleet nieuw opgebouwd. Het plafond hangt er vol met vintage fiets frames, waar nieuw leven wordt ingeblazen. ‘Bij ons staat hergebruik centraal maar ook mooie en functionele dingen maken.’ 


Sexy fietsje
Wij zien zoveel oude brikjes en barrels voorbij komen en dan denken wij: dat kan leuker! Wij willen die fietsen weer sexy maken, zodat je opstapt en denkt: ‘Hé, da’s een lekker fietsje!’ Wij onderhouden dan ook veel fietsen voor onze klanten, zodat zij zonder gepiep en gekraak de Grote Markt over kunnen. Onderhoud is behoud, dus piept en kraakt jouw fiets aan alle kanten, heb je een lekke band of valt je ketting er steeds af? Dan is het tijd voor een beurtje. Bij ons krijg je altijd gratis advies en staat er een leenfiets voor je klaar, om toch op tijd te zijn voor al je afspraken.

Hip en duurzaam
Met oog voor stijl, functionaliteit en gebruik maken wij oude fietsjes weer hip! Zo krijgt de fiets uit de schuur van oma een tweede, derde of misschien wel vierde leven. Fietsen zijn natuurlijk wel gebruiksvoorwerpen, dus slijtage onderdelen worden vervangen voor nieuwe, zodat je zorgeloos kan fietsen. Dus zoek je een fiets voor de stad, sport of vakantie? Loop eens bij ons binnen en neem een kijkje.

Ontwerp je eigen fiets
Ben je op zoek naar iets unieks, ben je wel klaar met de blauwe banden brigade of heb je gewoon zin in een tof project? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Samen ontwerpen we jouw ideale fiets, die wij speciaal voor jou gaan bouwen. Ook als je al een fiets hebt, kun je natuurlijk bij ons terecht en helpen we je graag verder.

Kortom, genoeg redenen om eens een bezoekje te brengen aan Fietslab Groningen, we kijken ernaar uit om je te zien!