Facilitair Bedrijf en Bureau gaan fuseren

Het Facilitair Bedrijf en het Bureau van de Universiteit gaan fuseren. Dat gaat zonder gedwongen ontslagen, benadrukt het RUG-bestuur.

Het college van bestuur wil de ondersteunende diensten al langer eenvoudiger maken. Dat gaat gemakkelijker als ze allemaal zijn ondergebracht in een organisatie. Maar ook bleek tijdens de pandemie dat het werk van het Bureau en Facilitair Bedrijf sterk met elkaar verbonden zijn. 

‘Het cvb heeft gemerkt hoe dicht verschillende afdelingen op elkaar zitten en dat het naar elkaar toebrengen erg behulpzaam kan zijn om beleid goed te voeren en uit te voeren’, zei collegevoorzitter Jouke de Vries donderdag in de commissievergadering van de universiteitsraad. ‘Een gefuseerde organisatie biedt de mogelijkheid deze samenwerking te bestendigen en structureel te maken.’

Eén organisatie

Eerder al wilde het college één vastgoedorganisatie creëren. Nu is er een afdeling Vastgoed en Investeringsprojecten (VGI) die zich bezighoudt met nieuwbouw en bouwbeleid en een afdeling Gebouw- en Terreinbeheer die verantwoordelijk is voor onderhoud. Niet handig, vindt het college. Met de voorgenomen fusie gaan die verschillende afdelingen op in een nieuwe organisatie.

De nieuwe afdeling University Services – die al op 1 juli van dit jaar van start moet gaan – bestaat straks uit vijf clusters, zoals ‘Onderwijs en Student’ en ‘Finance & Inkoop en Contractmanagment’. 

‘Mens volgt werk’

Er vallen geen gedwongen ontslagen, belooft het RUG-bestuur. Medewerkers behouden hun werk en de arbeidsvoorwaarden die ze hadden op 1 februari 2022. Wel kan het zijn dat ze naar een andere cluster gaan dan waar hun functie nu is ondergebracht. ‘Het principe ‘mens volgt werk’ wordt gehanteerd.’

Ook is er geen extra geld nodig. Voor 2023 worden de begrotingen van beide afdelingen samengevoegd. 

English

1 REACTIE

  1. Fuseren is iets dat twee (juridisch) onafhankelijke instellingen doen. Als twee of meer onderdelen van hetzelfde bedrijf samengaan noemen we dat een interne reorganisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in