Extra studieplekken geopend op faculteiten en in Forum

Extra studieplekken geopend op faculteiten en in Forum

Wie een plekje zoekt om buiten de deur te studeren, kan nu op meerdere faculteiten terecht. Ook het Forum is weer open voor studenten.
29 maart om 16:15 uur.
Laatst gewijzigd op 30 maart 2021
om 11:34 uur.
maart 29 at 16:15 PM.
Last modified on maart 30, 2021
at 11:34 AM.
Avatar photo

Door Thijs Fens

29 maart om 16:15 uur.
Laatst gewijzigd op 30 maart 2021
om 11:34 uur.
Avatar photo

By Thijs Fens

maart 29 at 16:15 PM.
Last modified on maart 30, 2021
at 11:34 AM.
Avatar photo

Thijs Fens

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

In de UB zijn 210 studieplekken beschikbaar, maar die zijn alleen bedoeld voor kwetsbare studenten. De studieplekken op de faculteiten zijn door iedere student te reserveren via LibCal.

‘We merken dat er echt behoefte aan is’, vertelt Manda Broekhuis, vicedecaan bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB). Daar kunnen nu 125 studenten terecht, en die zijn niet alleen maar afkomstig van de eigen faculteit. ‘Ik liep door de gangen en toen kwam ik bijvoorbeeld een rechtenstudent tegen.’

Hele dagen 

Ook bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) kunnen studenten weer komen studeren. ‘Vorige week hadden we plek voor zo’n vijftig studenten, maar inmiddels zijn we aan het opschalen’, vertelt Mirjam Buigel-De Witte van het faculteitsbestuur. 

Op dit moment kunnen studenten voor hele dagen reserveren. ‘Maar we kijken nog of we dit gaan veranderen naar een aantal dagdelen per week, zoals op veel andere faculteiten het geval is.’

Controle

Bij de Faculteit der Letteren kunnen studenten bijvoorbeeld voor drie dagdelen intekenen. ‘Wij hebben plek voor 75 studenten’, zegt vicedecaan Roel Jonkers. ‘Wekelijks kunnen ze drie tijdvakken kiezen. In de ochtend van half 9 tot 1 en ’s middags van 1 tot 5.’

Er wordt op gecontroleerd. Bij aankomst laten de studenten hun RUG-pas en reservering zien. ‘En uiteraard moet iedereen zich houden aan de basisregels, zoals je handen desinfecteren en anderhalve meter afstand houden’, aldus Jonkers.

‘Het is ontzettend fijn dat het weer kan’, vindt Buigel-De Witte. Hoewel ze ziet dat de studieplekken vaak vol zitten, merkt ze dat studenten soms niet op komen dagen. ‘Dat is hartstikke zonde, natuurlijk. Dus ik zou tegen hen willen zeggen: meld je op tijd af, zodat een andere student gebruik kan maken van de plek.’

Forum

Het Forum aan de Nieuwe Markt is sinds maandag ook weer op werkdagen open voor 150 studenten per tijdslot. Zij kunnen kiezen voor de ochtend van half 9 tot 1 of de middag van half 2 tot 6. Een aantal partijen in de gemeenteraad vond dat het heropenen van het gebouw voor jongeren te lang duurde en riep het college van burgemeester en wethouders vorige week op om daar haast mee te maken. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties