Een 5,5 (naar boven afgerond) voor psychologie is geen voldoende: studenten zakken alsnog

Twee maanden lang een voldoende zien staan in Progress en dan alsnog te horen krijgen dat je gezakt bent voor je tentamen: dat overkwam negentien studenten die het vak psychology in the workplace volgden.

De studenten hadden een cijfer tussen de 5,45 en 5,49, wat afgerond naar boven een 5,5 werd en dus een voldoende. Maar afgelopen dinsdag kregen ze een mail van de examencommissie waarin stond dat ‘de afdeling psychologie geen 5,5 als cijfer geeft’ en dat hun cijfer daarom afgerond werd naar een 5.

De docent die de tentamens – gemaakt op 19 januari – nakeek, ‘was helaas niet op de hoogte’ van deze regel, aldus de mail. De onderwijsadministratie ontdekte de fout pas onlangs.

Oneerlijk

Tweedejaars psychologie Daniela Lofajová (21) vind het niet eerlijk dat ze nu een hertentamen moet doen. ‘Ik zie niet hoe dit mijn probleem is, vooral niet na twee maanden radiostilte. Dit is de fout van de docent en ik vind dat ik daarvoor niet de gevolgen zou moeten hoeven dragen.’

Het is zorgwekkend dat een docent niet weet wat een acceptabel cijfer is, zegt ze. Franka Bergmann (21), een van de anderen met een 5,5, is dat met haar eens. ‘Ik betwijfel of zij als enige de cijfers berekend heeft.’

Later moment

Het reguliere hertentamen van dit vak is over twee weken, maar de examencommissie schrijft dat ze inziet dat dit de studenten misschien niet voldoende tijd geeft om zich voor te bereiden. Daarom mogen de studenten het hertentamen op een later moment doen.

Maar Franka vindt dat er helemaal geen sprake zou moeten zijn van een hertentamen. ‘Ik ben van plan om in beroep te gaan tegen dit besluit; ik ben alleen nog aan het uitzoeken hoe ik dat moet aanpakken.’

Engels

8 REACTIES

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties