Dwing studenten niet hun plas op te houden, zegt FEB-bestuur

Foto: bzndenis via Pixabay

Dwing studenten niet hun plas op te houden, zegt FEB-bestuur

Studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) die hoge nood hebben tijdens een tentamen moeten hun plas nu gedwongen ophouden. Dat moet anders, zegt het faculteitsbestuur.
28 april om 11:01 uur.
Laatst gewijzigd op 28 april 2021
om 14:12 uur.
april 28 at 11:01 AM.
Last modified on april 28, 2021
at 14:12 PM.
Avatar photo

Door Yelena Kilina

28 april om 11:01 uur.
Laatst gewijzigd op 28 april 2021
om 14:12 uur.
Avatar photo

By Yelena Kilina

april 28 at 11:01 AM.
Last modified on april 28, 2021
at 14:12 PM.
Avatar photo

Yelena Kilina

International editor Volledig bio International editor Full bio

FEB is een van de weinige faculteiten die studenten niet toestaat om naar de wc te gaan tijdens tentamens. Bij online tentamens mag het helemaal niet en in een tentamenhal mogen alleen studenten met een medische aandoening de ruimte verlaten, onder begeleiding.  

Het faculteitsbestuur dacht dat dit gebruikelijk was op de hele universiteit, maar nadat de kwestie in de universiteitsraad onder de aandacht werd gebracht heeft het nu een verzoek ingediend bij de examencommissie om de regels aan te passen.

Als dat verzoek wordt ingewilligd, mogen studenten voortaan de tentamenhal verlaten voor een wc-bezoekje. Bij online tentamens mogen ze dan uit het zicht van de camera gaan, nadat ze toestemming van de surveillant hebben gevraagd.  

Worsteling

‘Ik worstel hier al twee jaar mee’, zegt Marie-Cecile Hatzmann, student-lid van de faculteitsraad. ‘Dus ik ben heel blij dat de faculteit de situatie nu probeert te verbeteren.’ 

Vicedecaan Manda Broekhuis van FEB weet niet wanneer de examencommissie een besluit zal nemen, dus het is afwachten of studenten nog dit academisch jaar op verlichting kunnen rekenen.  

Dit artikel is na publicatie aangepast: FEB is niet de enige faculteit die plaspauzes verbiedt, zoals aanvankelijk in het stuk stond.

Engels

28 April 2021 | 28-4-2021, 14:12
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties