Dringend advies: draag ook een mondkapje tijdens college

Het college van bestuur van de RUG geeft studenten een dringend advies om mondkapjes niet alleen te dragen als zij zich verplaatsen, maar ook als zij tijdens een college op hun stoel zitten.

Dat bleek donderdag tijdens de universiteitsraad na vragen over een e-mail die rechtenstudenten afgelopen week hadden ontvangen. In de mail kregen de studenten het advies mondkapjes ook op te houden wanneer ze in de collegebanken zitten.

Op de vraag van studentenpartij SOG waarom dit alleen naar rechtenstudenten was gegaan, antwoordde collegevoorzitter Jouke de Vries dat dit advies voor alle faculteiten gaat gelden.

Geen verplichting

De Vries benadrukt dat het een dringend advies is en geen verplichting. ‘We vragen de studenten om erover na te denken.’ De komende week zal er volgens hem meer duidelijkheid over komen.

SOG-fractievoorzitter Johannes Hütten moedigt het advies aan om het mondkapje ook zittend te dragen. ‘Bij een hoorcollege lijkt me dat zeker geen slecht idee. Daar zit je toch met veel mensen bij elkaar en hoef je vaak weinig te praten.’ Bij een werkcollege ziet hij dat niet zitten. ‘Dan is de groep een stuk kleiner en ben je ook veel vaker aan het woord.’

English

2 REACTIES

  1. Advies? Tja… want mensen houden echt rekening met “adviezen” als ze een hoge studie- of werkdruk hebben!! HAHAHAHAHA Ik sta er nog steeds versteld van hoe makkelijk de RUG gewoon totaal negeert wat er op dit moment gaande is. In hoor- en werkcolleges is er niets veranderd en studenten – veelal niet-gevaccineerde – klonteren als sardientjes bij elkaar terwijl alle ramen dicht zijn (of kan niet worden geopend). Ik hoop dat geen enkele student of docent hoeft te sterven voordat het College van Bestuur een paar laat groeien.

  2. Er kan veel veranderen in bijna twee jaar bij de RuG.
    Van .één keer een mondkapje gebuiken en dan weggooien tot
    maandenlang één in iedere jaszak of broekzak één doen,
    zodat je hem niet vergeet.

    Qrankzinnig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in