Dringend advies: draag ook een mondkapje tijdens college

Het college van bestuur van de RUG geeft studenten een dringend advies om mondkapjes niet alleen te dragen als zij zich verplaatsen, maar ook als zij tijdens een college op hun stoel zitten.

Dat bleek donderdag tijdens de universiteitsraad na vragen over een e-mail die rechtenstudenten afgelopen week hadden ontvangen. In de mail kregen de studenten het advies mondkapjes ook op te houden wanneer ze in de collegebanken zitten.

Op de vraag van studentenpartij SOG waarom dit alleen naar rechtenstudenten was gegaan, antwoordde collegevoorzitter Jouke de Vries dat dit advies voor alle faculteiten gaat gelden.

Geen verplichting

De Vries benadrukt dat het een dringend advies is en geen verplichting. ‘We vragen de studenten om erover na te denken.’ De komende week zal er volgens hem meer duidelijkheid over komen.

SOG-fractievoorzitter Johannes Hütten moedigt het advies aan om het mondkapje ook zittend te dragen. ‘Bij een hoorcollege lijkt me dat zeker geen slecht idee. Daar zit je toch met veel mensen bij elkaar en hoef je vaak weinig te praten.’ Bij een werkcollege ziet hij dat niet zitten. ‘Dan is de groep een stuk kleiner en ben je ook veel vaker aan het woord.’

Engels

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties