Prof. dr. Doerak lost zijn schuld in

Prof. dr. Doerak met zijn zijn legitimatie van de Dierenambulance.

Dierenambulance redde ooit zijn leven

Doerak lost zijn schuld in en wordt ambulancebroeder

Universiteitskat prof. dr. Doerak is sinds vrijdag 4 oktober, Werelddierendag, officieel broeder van de Dierenambulance. Dezelfde ambulance die hem het leven redde toen hij nog maar net bij de universiteit woonde.
Door Giulia Fabrizi
4 oktober om 11:35 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
oktober 4 at 11:35 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

Het had niet veel gescheeld of Doerak had nooit de kans gekregen om professor te worden. ‘In januari 2014 mocht Doerak voor het eerst naar buiten’, zegt zijn baasje Ekko Ros. ‘Na nog geen tien minuten waren wij hem al kwijt. Hij bleek onder de motorkap te zijn gekropen van een auto die aan het laden en lossen was. Toen wij hem zochten, was de auto al weggereden.’

Ros werd later op de dag gebeld door de Dierenambulance. ‘Of wij Doerak op konden halen in Haren. Hij zat onder de olie, hij was een zwarte kat geworden. Maar hij leefde nog’, zegt Ros hoorbaar geëmotioneerd.

‘Het gebeurt wel vaker dat katten onder een motorkap kruipen, want daar is het lekker warm. Zeker in de winter. De meesten gaan wel op een nare manier dood, omdat ze daar verbranden.’

Steentje bijdragen

Dankzij de oplettende bestuurder en de Dierenambulance bleef Doerak een verbrandingsdood bespaard. ‘En sindsdien wil hij graag iets terug doen voor de Dierenambulance’, voegt Ros eraan toe.

Vanaf vrijdag kan hij als ‘digitale’ ambulancebroeder zijn steentje bijdragen. Zo zal hij via zijn Instagramprofiel eens per week belangrijke dierentips posten. ‘Denk bijvoorbeeld aan een herinnering om je kat te chippen of te laten castreren’, licht Ros toe.

Behalve een wekelijkse tip, wil Doerak ook donaties ophalen voor de Dierenambulance. ‘We voegen een donatielink toe aan de bio op Instagram’, zegt Ros. ‘En we hebben inmiddels al honderd euro bij elkaar gespaard met de verkoop van Doerakmokken in de universiteitswinkel.’ Van elke verkochte Doerakmok, gaat een euro naar de Dierenambulance.

Blij met hulp

‘Bij de Dierenambulance zijn ze heel blij met de extra hulp’, zegt Ros. ‘We moeten nog maar even afwachten wat het allemaal oplevert, maar wij vinden dit een mooie manier om iets terug te doen.’

Sinds zijn motorkapavontuur heeft Doerak de ambulance zelf niet meer nodig gehad. ‘Na zijn tripje Haren hebben we het kattenluik op slot gehouden, want meneer wilde snel weer naar buiten om het nog eens te proberen’, zegt Ros.

‘Dat heeft waarschijnlijk wel geholpen. Als Doerak naar Haren wil, kopen we wel een buskaartje voor hem. Ja toch? Dat is een kleine moeite.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties