Eindelijk, het mag weer: Dizkartes opent terras in de Poelestraat

Dizkartes opent terras in de Poelestraat

Woensdagmiddag mochten de terrassen voor het eerst in maanden weer open. Studentenvereniging Dizkartes maakte daar ook gebruik van en opende een terrasje in de Poelestraat.
Foto’s en tekst door Anouk Brekhof
29 april om 13:52 uur.
Laatst gewijzigd op 18 augustus 2021
om 14:33 uur.
april 29 at 13:52 PM.
Last modified on augustus 18, 2021
at 14:33 PM.

In de stralende zon is de heropening van de terrassen een welkome versoepeling van de coronamaatregelen voor studenten. ‘Nu de terrassen open zijn, kunnen leden elkaar eindelijk weer ontmoeten’, zegt bestuurslid Maureen van Blerk van Dizkartes. ‘Voor corona was dit natuurlijk gewoon normaal, maar nu wordt het extra gewaardeerd.’

Leden van Dizakartes zijn volgens haar erg blij met de opening en veel van hen zijn woensdagmiddag dan ook langs gekomen. Natuurlijk moet alles nog wel binnen de richtlijnen van de geldende coronamaatregelen. De tafels staan anderhalve meter uit elkaar en leden moeten van tevoren reserveren. ‘Zeker voor de eerstejaars is dit heel erg leuk’, zegt Van Blerk. ‘Zo kunnen zij ook andere leden van de vereniging ontmoeten.’

Studenten Anton, Bram en Sweder zitten ook op het terras. Ze zijn een potje aan het kaarten, drinken wat biertjes en praten even bij. Na zo lang niets te hebben kunnen doen, zijn ze alle drie blij weer het terras op te mogen. ‘Veel beter dan huisfeesten… kan ik dat wel zeggen?’ zegt Sweder grappend.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties