Deze verzoeknummers kun je volgende week uit de toren horen schallen

Volgende week dinsdag is het zover: dan speelt scheidend beiaardier Auke de Boer nog verzoeknummers van UKrantlezers. Hieronder alvast een voorproefje.

Van Bach en Schubert tot Queen en Ede Staal. Beiaardier Auke de Boer had een behoorlijke kluif aan het kiezen van geschikte nummers tussen alle aanvragen die een aantal weken geleden de inbox van UKrant bereikten. In totaal werden 46 verschillende nummers aangevraagd, waarvan een aantal meerdere keren. 

Auke koos zo’n twintig nummers uit die hij volgende week dinsdag 14 december tussen tien en elf uur ’s morgens ten gehore zal brengen. UKrant heeft de originele versies alvast in onderstaande playlist gezet (de meeste in elk geval, sommige klassiekers zijn onvindbaar op Spotify).

Wie de RUG-beiaardier na dinsdag nogmaals wil horen spelen, heeft op dinsdag 21 december nog één allerlaatste kans. Dan bespeelt Auke voor de laatste keer de klokken van de toren van het Academiegebouw. Daarna gaat hij met pensioen.

Volgende week in UKrant: een interview, inclusief video, met de man die 25 jaar lang muziek ‘over de binnenstad uitstrooide’.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in