Demonstranten verstoren gespreksavond over Wet internationalisering in balans

Pro-Palestinademonstranten hebben donderdag korte tijd een gespreksavond van Usva en UKrant verstoord waar collegevoorzitter Jouke de Vries een van de sprekers was.

Tegen het einde van de avond, die in het teken stond van de Wet internationalisering in balans (Wib), scandeerden de demonstranten leuzen op de stoep van het Usva-theater aan de Munnekeholm, en eisten zij het vertrek van De Vries.

Beveiligers spraken van een ‘grimmige situatie’ en hielden de deuren gesloten, waardoor niemand het cultureel studentencentrum kon verlaten. De politie werd ingeseind, maar die hoefde niet op te treden. Na een klein half uur vertrokken de demonstranten uit zichzelf.

Op dat moment waren De Vries en NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger, ook een van de sprekers tijdens de avond over de Wib, al uit het pand geleid onder begeleiding van beveiligers.

‘Politiegeweld’

De betogers houden De Vries verantwoordelijk voor het vermeende ‘politiegeweld’ ruim een week geleden. De politie trad op toen demonstranten na een protestmars door de binnenstad een gebouw van de RUG aan de Oude Boteringestraat bezetten.

Enkele uren later maakten politie en de gemeente Groningen een einde aan het tentenkamp op het Harmonieplein. De demonstranten hadden het kamp toen al verlaten en was er volgens de gemeente ‘geen sprake van ontruimen maar van opruimen’.

Engels

4 REACTIES

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties