De universiteit is weer open: Zernike stroomt vol studenten

De universiteit is weer open en dat is overal in de stad te merken. Ook op Zernike, waar UKrant zonaanbidders en enthousiaste gezichten trof: ‘Het is alsof het leven weer begint.’

DOOR ROB VAN DER WAL – VIDEO: RIANNE AALBERS

Glenn Huijser is blij dat de fysieke colleges weer starten na een dik jaar thuiszitten. ‘Het maakt mij niet uit dat het hier weer druk is’, zegt de student sterrenkunde, zittend aan een bomvolle kade. ‘Want volgens mij is bijna iedereen gevaccineerd.’

‘Je moet toch een keer verder’, zegt ook student internationale bedrijfskunde Jan-Henri van den Berg. ‘En als iedereen verstandig met de versoepelingen omgaat, zie ik niet heel veel problemen. Ik snap alleen de mondkapjes in de gangen niet helemaal, omdat je juist in de lokalen dicht op elkaar zit. Maar verder is dat geen probleem, hoor’, voegt hij toe.

Genieten

Even verderop aan het water zit Wilco de Haan, premasterstudent marketing. ‘Voor nu is het contact met medestudenten genieten. Plus: je kunt eindelijk weer direct vragen stellen’, zegt hij. Toch is Wilco niet alleen positief: ‘Ik heb hiervoor een jaar gewerkt bij de GGD, in het bron- en contactonderzoek. Juist door mijn werk bij de GGD zag ik wat er vorig najaar gebeurde, en ik ben bang dat ook deze herfst de besmettingen flink stijgen.’

In haar thuisland Griekenland waren de coronaregels erg strikt, vertelt Liya Aksir. ‘Al je bezoekjes buitenshuis moest je in een app aangeven.’ Een groot verschil met Nederland, en de studente internationale bedrijfskunde is blij dat ze ervan af is: ‘Ik wil niet dat de universiteit hier sluit, want ik kwam juist hier om het studentenleven te ontdekken en nieuwe vrienden te maken. Als ik dat niet wilde, was ik wel in Griekenland gebleven.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties