De Hoop Scheffer ambassadeur Friese campus

Oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer wordt ambassadeur van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân in Leeuwarden.

De Hoop Scheffer, die jaren in de Tweede Kamer zat voor het CDA, is niet onbekend met het hoger onderwijs. Hij is sinds 2009 hoogleraar internationale politiek en diplomatieke praktijk aan de Universiteit Leiden. Hij bekleedde daar tot 1 september 2014 de Pieter Kooijmans Leerstoel. Sindsdien doceert hij aan Leiden University College.

Dat de voormalig minister het University College Fryslan (UCF) kiest, is geen toeval, zegt hij. ‘Ik heb een hechte band met Friesland. Mijn moeder is hier geboren en getogen en mijn grootvader kwam vroeger voor zaken vaak in de Beurs in Leeuwarden, waar Campus Fryslân zich straks vestigt. Hoe mooi is het als zijn kleinzoon hier jaren later les gaat geven.’

Leiderschap

Het UCF biedt de interdisciplinaire bachelor Global Responsibility & Leadership. ‘Daarbij komt het thema leiderschap prominent naar voren en dat wil ik positioneren in een internationale context’, zegt De Hoop Scheffer.

Een van de bijdragen die hij zal leveren, is het voeren van ‘haardvuurgesprekken’. Hier leren studenten in een ontspannen sfeer van zijn internationale ervaringen en wat het betekent om een verantwoordelijk leider te zijn.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties