De goodies van de KEI: sokken, seksspeeltjes en sleutelhangers

Tijdens de KEI-week verzamel je niet alleen nieuwe vrienden, maar ook massa’s gratis spullen op de informatiemarkt. Wat zijn de beste gadgets die de verenigingen en bedrijven maandag weggaven? UKrant ging langs de rijen met kraampjes.

Als student zonder budget kan een gadget het beste ook maar bruikbaar zijn. Natuurlijk komen pennen, bieropeners en zonnebrillen goed van pas, maar pas écht leuk wordt het bij gratis zonnebrand (Team050), een sleutelhanger met bieropener én festivaldop van de ABN Amro en sluitclips van de IKEA het Green Team van de KEI-organisatie zelf. 

Ook kleding is handig: zo zijn er sokken van Unitas en een shirt van drukwerkdeal.nl. Het tasje van cultureel centrum Usva, met een leuk design waar een ontwerpwedstrijd aan voorafging, maakt de studentenlook helemaal af.  

Patat en pepermunt

Eten is natuurlijk altijd bruikbaar en ongezond voedsel was er genoeg. Op de markt: pepermunt voor in de kerk van de gereformeerde studenten van de GSV, stroopwafeltjes, pizza en snoep. En wat dacht je van het papieren patatzakje van de Friese vereniging Bernlef, dat je vervolgens zelf nog mag vullen?

De meest bruikbare gadgets van de KEI-infomarkt.

Wel een goed idee: de flesjes water die ook werden weggegeven. Erg handig met de hitte van maandag!

Maar de echte winnaar? Dat is de opvouwbare tandenborstel van internationale studentenvereniging AEGEE. Stop ’m in je tas, en het hoeft nooit meer met een vieze plakbek bij vrienden te overnachten. Het doosje om de kop van de borstel wordt zelfs het handvat: daar is over nagedacht!

De gekste

Een mini-spaarvarken, glijmiddel en meer gekke gadgets.

Aan gekke gadgets was tijdens de KEI-markt geen gebrek. Natuurlijk zijn er de stapels met handige condooms, waarbij een woordspeling op de verpakking niet mag ontbreken. En er is zelfs glijmiddel van de SOA-studentarts. Een bierviltje van All Ears, dat een luisterend oor biedt aan studenten, doet ook dienst als gespreksstarter. En wat dacht je van de thermometer voor onder je tong van geneesmiddelenonderzoeker ICON?

Het bedrijf Easytoys, dat seksspeeltjes verkoopt, is hoe dan ook de winnaar in deze categorie. Naast een handig zakmes gaven zij niet alleen een set dobbelstenen met seksstandjes weg, maar ook een heuse vaginamemory. Of zoals ze zelf zeggen: celebrate every vulva.

Uiteraard stond ook UKrant op de KEI-markt. Bij ons kraampje kon je ringwerpen. Heb je meegedaan? Op Instagram maken we later deze week bekend wie de winnaars zijn van onze bierpakketten met speciaalbiertjes.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in