De goodies van de KEI: zonnebrillen, sleutelhangers en (veel) pennen

De KEI-markt zou de KEI-markt niet zijn met gratis pennen, foute zonnebrillen, stickers en andere gadgets. Maar welke club had de beste giveaways? UKrant struinde over de markt om de coolste studententrekker te vinden.

Oké dan.

Voor ons ligt toch zeker anderhalve kilo aan zooi. Zeker 25 pennen, achttien sleutelhangers, een strandbal, waterflesjes, opschrijfboekjes, een stuk of vijf verschillende petjes, linnen tasjes, een smoothieshake, een x-aantal condooms (nog op de foto geweest bij die opblaasbare penis? Dat was de coolste gadget volgens de mensen van Studentarts), een spaarvarkentje, buttons (ja, die bestaan nog), wegwerpaanstekers, sokken (!) en een shotglaasje, kaartspellen, een frisbee, bierviltjes, plastic armbandjes, repen chocola (Tony’s Chocolonely) al dan niet met zelf gefröbelde wikkel…

De KEI-informatiemarkt mag dan een stuk rustiger zijn geweest dan in andere jaren en de Drafbaan misschien een beetje ver, maar de deelnemers deden opnieuw hun uiterste best gedaan om de aandacht van de eerstejaars te trekken. Maar welke gadget was nu echt de beste? 

1. De beste

Redacteur sociale media Rianne Aalbers, achtergrondredacteur Christien Boomsma en student communicatie Lot Meijerink hoefden daar niet lang over na te denken. Zeker, die pizzasnijder aka flesopener van de Usva is behoorlijk origineel, de miniflesjes zonnebrand van Vindicat nog best wel handig ook en de spaarvarkentjes waarmee de gemeente Groningen probeert aan te sporen beter met geld om te gaan behoorlijk schattig.

Maar welke student gaat die pizzasnijder echt gebruiken? Wie wil nu die oranje zonnebril ook daadwerkelijk dragen? 

Nee… dan de oplossing van de christelijke studentenvereniging Yir’at ‘Adonay. De vereniging heeft duidelijk geen gigantisch budget voor gadgets, en maakt dus van de nood een deugd. Behalve flesjes water, beplakt met een zelfgemaakt Yir’at ‘Adonay logo, geven ze belangstellenden een festival-polsbandje. ‘In je linker een biertje’ adviseren ze de nieuwe eerstejaars. Het bandje geeft recht op een gratis biertje, terwijl een QR-code de studenten regelrecht naar de website van de vereniging leidt.

Goedkoop, slim en origineel. Dat zien we graag!

2. De duurzaamste

Ach ja, de Green Office! Nee, zegt de alleraardigste jongen die de stand bemant. Ze doen niet aan gadgets, want deze club die binnen de RUG projecten organiseert en coördineert op het gebied van duurzaamheid, is niet van plan allemaal meuk het milieu in te stampen. En daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in.

En dus bieden ze Tony Chocolonely mini’s aan aan studenten die meer willen weten over de Green Office. Geen plastic, geen slavenarbeid. Maar wel jammer alleen dat bij de productie van chocola het regenwoud wordt gekapt. Dus kun je hun giveaway dan de duurzaamste noemen?

Maar dan pak ik mijn tas uit en tref daar de brokjes aan van een gebutst koekje uit de stand van Jimmy’s. De vrijwilligers van deze hang-out voor jongeren tussen de 12 en de 27 jaar zijn hoogstpersoonlijk aan de slag gegaan. Minder lekker dan Tony’s, toegegeven, maar zeker duurzamer. We’ve got a winner here!

3. De meest alledaagse

Nee, de originaliteitsprijs gaan Veracles, Kroton, Team 050, IFMSA 050, Go Getters, SIB Groningen, Aegee, Vindicat, 365 Werk, Enactus, Dwars, Dizkartes, Bluetoes, het Groninger Studenten Toneel en Ichtus Groningen er niet mee winnen. Stuk voor stuk proberen ze studenten te verleiden met de sleutelhanger alias flesopener. Toegegeven, die dingen zijn ont-zet-tend handig, maar hoeveel heb je er nodig?

Ook Usva ging voor een flesopener, maar combineerde die met een pizzasnijder – origineler, maar bepaald niet praktischer. Domino’s heeft hem in de vorm van een visitekaartje en Ganymedes als button.

Volgend jaar maar eens iets anders proberen?

4. De coolste

Voor communicatiestudent Lot bestaat er geen twijfel over welke gadget de coolste is: de liniaal van het Top Dutch Solar Racing Team – een team van studenten (mbo, hbo en wo) die samen de zonneauto Green Lightning hebben gebouwd. Hoewel de zonneauto niet uit kon komen op de Bridgestone World Solar Challenge 2021 in Australië (vanwege corona), krijgen de studenten in oktober een herkansing bij de Solar Challenge Morocco.

Het is niet zomaar een liniaal: hij is gemaakt van afgekeurde printplaten. Niet alleen gerecycled materiaal dus, maar het ziet er ook nog een super fancy uit.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties