De evenementenwereld na de pandemie: “Zelfs drukker dan hiervoor”

Twee jaar aan lockdowns en afzeggingen, maar eindelijk komt de evenementenwereld weer op gang. Maar al die concerten, feesten en zakelijke conferenties komen natuurlijk niet zomaar tot stand, daar zit een enorm technisch circus omheen. En de bedrijven die dat regelen mogen nu weer flink aan de bak.

“Het is zelfs veel drukker nu!” lacht Marcel Seinen, oprichter en eigenaar van Seinen Event Support. Zijn bedrijf specialiseert zich in het faciliteren van de techniek en vakkennis voor evenementen. Nu alles weer mag wil iedereen ook weer in actie komen. Maar Seinen vindt het alleen maar mooi. Het geeft namelijk erg veel voldoening om een geslaagd evenement neer te zetten. “Bij feesten zien hoe het publiek helemaal los gaat, de dag van hun leven heeft. En bij conferenties en congressen merken hoe blij de gasten zijn met onze ondersteuning. Dat is wat ik het beste vind aan dit werk.”

Maatwerk staat centraal. Elk evenement is verschillend, en daar moet ook echt op ingespeeld worden, vindt Seinen. “Eigenlijk is alles maatwerk. En wat ik wel heb in vaste pakketten kan makkelijk aangepast worden.” 

En de website staat vol met deze pakketten die het bedrijf aanbiedt. In het oog springt het Entertainment aanbod, wat bestaat uit een volledig kant-en-klaar evenement wat toegespitst kan worden op de specifieke gelegenheid. Bruiloften worden speciaal uitgelicht, inclusief DJ, band en dansvloer, al kan dat pakket natuurlijk ook gewoon ingezet worden voor een buurtfeest of voor een leuke activiteit van de studentenvereniging. 

Algemene geluidstechniek of audiovisuele ondersteuning kan uiteraard ook. Stel dat je bijvoorbeeld alleen een paar microfoons of versterkers nodig hebt, of dat je een groot scherm wil huren om samen met collega’s de formule 1 te kijken. Misschien wil je zelfs wel de sportwedstrijden van je eigen vereniging uit kunnen zenden. Wat je maar nodig hebt, zij hebben het in huis.

Een relatief recente toevoeging zijn de online evenementen, die steeds populairder zijn geworden in de afgelopen paar jaar. Bij Seinen Event Support wordt alles aan materiaal en ondersteuning aangeboden voor livestreams en podcasts, met advies op maat voor de specifieke gelegenheid. Een congres heeft bijvoorbeeld een andere set-up nodig dan een sportwedstrijd, terwijl een optreden van een band weer een volledig andere aanpak vereist. Al deze opties worden zorgvuldig bekeken, en de juiste aanpak wordt samen met de klant gekozen.

Kortom: keuze in overvloed. Ongeacht de gelegenheid kan Seinen Event Support helpen bij jouw evenement. De kennis en het materiaal leveren zij, het enige wat je zelf nog hoeft aan te leveren is een gezonde dosis enthousiasme. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kijk je op https://www.seinen-es.nl/.