Dat nieuwe werkmobieltje van de uni? Dat mag ‘s avonds ook uit

Het RUG-bestuur wil leidinggevenden en werknemers een instructie meegeven hoe om te gaan met de mobiele werktelefoon die alle medewerkers binnenkort krijgen.

Want altijd bereikbaar zijn, ook ‘s avonds en in het weekend, mag niet leiden tot een hogere werkdruk. Dat zei collegevoorzitter Jouke De Vries donderdag in een commissievergadering van de universiteitsraad. Daar zijn zorgen over de nieuwe telefonieregel op de RUG.

Vanaf 1 april moet iedereen een mobiele werktelefoon hebben. Dat wordt een softphone of sim-only voor tijdelijke medewerkers en medewerkers met een vaste aanstelling van minder dan 0,5 fte.

Medewerkers met een vaste aanstelling van meer dan 0,5 fte krijgen een standaard smartphone. Willen zij liever hun eigen toestel houden, dan is voor hen ook sim-only mogelijk. 

Door elkaar lopen

‘We kennen allemaal het probleem dat privé en werk steeds meer door elkaar lopen’, onderkende de RUG-baas naar aanleiding van de zorgen in de u-raad. ‘Daar moeten we wat beperkingen in aanbrengen.’

Leidinggevenden moeten bijvoorbeeld weten dat hun medewerkers buiten werktijd niet altijd bereikbaar hoeven zijn, of dat ze de telefoon op stil kunnen zetten.

‘Sommige mensen moeten voor hun functie altijd bereikbaar zijn’, zei De Vries, ‘Maar er zijn andere functies waar je dat minder nodig hebt. Ik denkt dat het verstandig is er een instructie bij te voegen. We werken allemaal te veel, denk ik.’

Engels

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties