Dakterras

Foto Reyer Boxem

Dakterras

Verander de daken van alle universiteitsgebouwen in dakterrassen en studenten kunnen weer het huis uit om te studeren. Zo maar een voor de hand liggende oplossing die student-columnist Bauke van der Kooij aandraagt.
Door Bauke van der Kooij
19 mei om 12:21 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 19 at 12:21 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Weet je wat echt chill zou zijn? Als een plein, een stukje hoger zou zijn. Een chillspot van de hoogste klas. Precies ja, een dakterras.

Opnieuw blijken de woorden van de Groningse rapband Swifty een voorspellende waarde te hebben: de eigenaar van de Drie Gezusters kwam met het idee om bovenop zijn terras aan de Grote Markt nog een tweede verdieping te maken. De gemeente keurde het plan af, maar het idee is leuk.

Wat misschien niet werkt voor de horeca, kan wel werken voor de universiteit. De faculteiten zijn nog steeds gesloten, en ook de UB is nog steeds dicht. Maar uit onderzoek blijkt dat het coronavirus zich minder snel verspreidt in de buitenlucht dan in een afgesloten ruimte. Een dakterras is daarom helemaal niet zo’n verkeerde oplossing.

Het Honours College heeft al een dakterras, helemaal bovenin het torentje van het Academiegebouw. Maar niet alleen de strebers verdienen zo’n dakterras.

Laat horecaondernemers de dakterrassen afhuren en de hardwerkende studenten met een drankje bedienen

Studenten hebben moeite met het alsmaar moeten studeren op hun kamertje van veertien vierkante meter. Verander alle daken van de universiteitsgebouwen in dakterrassen en studenten kunnen weer het huis uit om te studeren.

Laat tegelijkertijd horecaondernemers de dakterrassen afhuren en de hardwerkende studenten met een drankje bedienen, en de horeca kan een deel van de misgelopen omzet goedmaken. Overhemd op een kiertje, m’n linker een biertje, zou Swifty zeggen. Studeren ‘op’ de faculteit krijgt dan meteen een heel andere lading.

Promoties worden dan gehouden op het Academiegebouw, het gehele dak van de UB wordt plek om te studeren, tentamens worden afgenomen op de Aletta Jacobshal (waar na de uitbreiding nu toch mooi veel ruimte is), op de Faculteit Medische Wetenschappen kunnen in de warme zomerzon alle gemiste snijpractica worden ingehaald en bovenop het scheeflopende dak van de Linnaeusborg de belangrijke hoorcolleges.

Een laatste optie kan nog zijn om sommige sportactiviteiten die vroeger in de ACLO waren, nu op de ACLO te doen. Met balsporten is dat oppassen, maar met een paar grote netten om de randen heen moet dat goed komen.

En als dat allemaal niet lukt, kunnen we nog een keer kijken naar het advies van Swifty: En vanavond gaat het dak eraf. Ja, als alle dakterrassen niet lukken, kunnen we nog altijd alle daken verwijderen. Dan zit je sowieso buiten.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties