Coronasubsidie voor studentenclubs in financiële nood

500 euro per vereniging

Coronasubsidie voor studentenclubs

Het Centraal Uitvoeringsorgaan voor de Studentenorganisaties (CUOS) geeft Groningse studie- en studentenverenigingen een eenmalige subsidie van vijfhonderd euro voor onkosten die ze maakten voor evenementen die door corona niet doorgingen.
22 juni om 16:34 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 22 at 16:34 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

22 juni om 16:34 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

juni 22 at 16:34 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Het CUOS hoopt zo te voorkomen dat verenigingen in grote financiële problemen raken. Zij hadden bijvoorbeeld al geld uitgegeven aan een spreker of zaalhuur en de verzekering van de verenigingen dekt dit soort kosten niet. 

Aanvragen

Verenigingsbesturen kunnen tot en met 15 oktober een aanvraag doen voor de tegemoetkoming. Voorwaarde is dat de activiteit gepland stond tussen 12 maart en 1 september 2020 en dat het afzeggen ervan een gevolg is van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Ook moeten bonnetjes van gemaakte kosten kunnen worden overlegd.

Met het college van bestuur is afgesproken dat er in totaal maximaal 30.000 euro mag worden uitgekeerd. 

Promotiefilm

Het CUOS draagt verder ook tussen de twee- en driehonderd euro bij aan het maken van een promotiefilm die bedoeld is om nieuwkomers tijdens de online KEI-week voor te stellen aan het Groningse verenigingsleven. De film wordt gemaakt in samenwerking met het online platform StappenGroningen.

De clubs financieren de film zelf: ze leggen allemaal zo’n tweehonderd euro in. Omdat nu blijkt dat het totaalbedrag nog niet voldoende is om de film te maken, legt CUOS het laatste beetje in. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties