Medische bieb moet wijken voor nieuwe operatiekamers

De Centrale Medische Bibliotheek (CMB) verhuist van het UMCG naar de Antonius Deusinglaan, om ruimte te maken voor nieuwe zorgvoorzieningen. Vóór het nieuwe studiejaar moet de verhuizing zijn voltooid.
Door Anne Floor Lanting / Foto Felipe Fonseca Silva

De huidige locatie van de CMB is hard nodig voor de zorg. Omdat de oude operatiekamers in de omgeving niet meer voldoen aan de eisen, worden er nieuwe en grotere kamers gebouwd. Daar moet de bieb voor wijken.

‘De CMB is vooral een studentenbibliotheek en zorgt op drukke tijden voor veel overlast in het ziekenhuis. Studenten zwerven over de afdelingen en bezetten plekken die voor patiënten en bezoekers bestemd zijn. Een verhuizing is dus logisch’, legt CMB-hoofd Annalies Koelstra uit.

Verbouwen aan de Antonius Deusinglaan

De bibliotheek moet komende zomer verhuizen naar de noordpunt van het UMCG-terrein, aan de Antonius Deusinglaan. De CMB wordt gehuisvest op de locatie waar nu de kantine en de lockerruimtes zijn.

Daarvoor moet wel eerst worden gebouwd, en dat in december nog problemen op. ‘De eerste schetsen zijn gemaakt terwijl er nog geen definitief ruimtekader was. Niet iedereen was er volledig tevreden over’, geeft Koelstra aan.

‘Bieb blijft beschikbaar’

Er is inmiddels een stuurgroep opgericht om de verbouwing in goede banen te leiden. Het aantal studieplekken binnen de CMB blijft gelijk, verzekert Koelstra. ‘Dat is een belangrijke randvoorwaarde. De ambitie is ook dat er in latere fases van de verbouwing aan de Antonius Deusinglaan nog meer faciliteiten beschikbaar worden voor studenten, maar daar valt op dit moment nog niks concreets over te zeggen.’

Of het daadwerkelijk gaat lukken om voor het nieuwe studiejaar verhuisd te zijn, weet Koelstra niet. ‘Het is een krappe planning, maar het is eigenlijk wel de bedoeling. In ieder geval zie ik erop toe dat de diensten van de CMB zonder onderbreking beschikbaar blijven voor studenten.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties