Zernike Campus: veiliger, groener en leuker

Na bijna tweeënhalf jaar werkzaamheden aan fiets- en buspaden, vijvers, groenvoorziening en de entree van Zernike is het bijna zover: het einde van de verbouwing is in zicht.

Met het project Upgrade Zernikelaan wilden de RUG, Hanzehogeschool en gemeente Groningen de campus meer sfeer en uitstraling geven en tegelijkertijd de begaanbaarheid en verkeersveiligheid te verbeteren.

Zo zijn bij het entreegebied vanaf de noordelijke ringweg de rijbaan vernieuwd, fietspaden verbreed en verkeerslichten geplaatst. Ook aan de noordzijde van de Zernikelaan is de rijbaan vernieuwd. Daarnaast is er met meer groen een parkachtig gebied aangelegd.

Dat laatste is ook gebeurd bij de Duisenbergvijver, die in juni werd opgeleverd. Het idee achter de metamorfose is om studenten en medewerkers een plek te bieden waar ze niet alleen langslopen, maar waar ze ook buiten kunnen zitten en genieten van een kop koffie en de omgeving.

Het project begon in juni 2019 en kostte in totaal 15 miljoen euro, waarvan de RUG en Hanzehogeschool 8,4 miljoen betalen. Eigenlijk zou het project in 2022 volledig opgeleverd worden. Toen de campus door de coronacrisis lange tijd nagenoeg leeg was, bleken de werkzaamheden sneller te kunnen.

De allerlaatste werkzaamheden starten naar verwachting in januari 2022. Dan wordt bij het Willem-Alexander Sportcentrum een tribune en pannacourt gebouwd.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties